Obrim les dues convocatòries del nou servei de voluntariat pel curs vinent que permet marxar a una moni durant 6 mesos a Itàlia i a un esplai acollir un voluntari de la mateixa entitat italiana.

A través del programa Cos Europeu de Solidaritat, el que abans venia a ser el Servei de Voluntariat Europeu (SVE), ESPLAC i l’entitat Arciragazzi Portici d’Itàlia comencen un nou projecte que consisteix en:

  •  La possibilitat d’enviar una persona moni d’Esplac a ser voluntària de l’entitat italiana durant 6 mesos (d’octubre 2019 a març 2020).
  • L’oportunitat per un esplai d’Esplac d’acollir a una persona d’Itàlia que serà monitora del grup de monis de l’esplai durant 6 mesos (d’octubre 2019 a març 2020).

Fa uns anys que Esplac i altes entitats amigues d’Europa realitzen projectes de voluntariat europeu que consisteix en acollir monis estrangers i enviar monis d’Esplac a organitzacions d’altres països amb l’objectiu de fomentar la interculturalitat, l’intercanvi de coneixements i l’oportunitat d’endinsar-se en una altra entitat d’educació no formal i d’educació en el lleure. Aquest any, per exemple, l’esplai la Fera i el Sarau han acollit a dues persones monitores, una d’Alemanya i una de Finlàndia dins del marc d’aquest projecte. Per altra banda, Esplac va enviar a dues persones a l’estranger. Podeu llegir algunes de les seves experiències al blog del projecte Creuant Mirades de la revista del Som Esplai.
Les dues convocatòries actuals són:

Convocatòria 1. Acollida d’una persona voluntària d’Itàlia:
Consisteix en l’acollida d’una moni estrangera dins del grup de monis de l’esplai que participarà de totes les activitats de l’esplai i també d’altres espais d’Esplac. Acollir a una persona estrangera implica acompanyar-la durat el procés d’acollida (benvinguda, primers passos, etc) i també durant tota l’estada. Una persona de l’esplai serà la “mentora” però tothom n’és responsable. Així mateix, sempre tindreu l’adjuda de la coordinadora internacional i de la coordinadora de projectes de sector. És una oportunitat per l’esplai per conèixer una persona d’un altre país, amb una llengua i costums diferents que pot engrescar als infants i joves d’una manera molt única!. Si us interessa l’oportunitat de tenir una moni d’Itàlia ompliu el següent formulari:

Llegiu també més informació sobre la convocatòria 1 aquí

Convocatòria 2. Enviament d’un/a moni a Itàlia:
Consisteix a ser una monitora voluntària de l’entitat Arciragazzi Portici durant 6 mesos. Les principals activitats a dur a terme durant aquests 6 mesos són: rebre classes d’italià, organització de tallers d’educació no formal per joves/infants, feina a l’oficina de l’entitat, participació en cursos de formació de tota mena, aprofundiment en temes d’interculturalitat, social, polític, desenvolupament, històric i religiós (depenent de les necessitats i preferències de la persona voluntària i de les possibilitats). Cada mes es reben uns diners que permeten pagar el lloguer el menjar i el transport, de manera que no hi ha un cost per la persona voluntària. Ompliu aquest formulari:

 

Llegiu també més informació sobre la convocatòria 2 aquí

Informació de l’entitat:

Per qualsevol dubte contacta amb internacional@esplac.cat