Us presentem una infografia, creada per la Comissió de Gèneres i Sexualitats Diverses i Dissidents (GSDD), que pretén recollir diversos contes i llibres que desafien els mandats cisheteropartiarcals!

Amb motiu de Sant Jordi, el Dia del Llibre, la Comissió GSDD ens vam proposar fer un recull de llibres i contes no sexistes que incorporessin la perspectiva GSDD. I és que, un dels nostres objectius és generar i difondre recursos pedagògics per tal de treballar la mirada de gèneres i sexualitats diverses i dissidents als esplais. 

Seguint aquesta línia, volem compartir aquests contes i llibres que ens permeten ampliar realitats i mirades i seguir treballant per convertir-nos en espais lliures de violències masclistes i LGBTIQ+fòbiques! També volem reivindicar un Sant Jordi ple d’amor sense estereotips romàntics i rols de gènere, ple de cultura diversa i accessible per a totes les persones! 

Esperem que gaudiu d’aquestes lectures transformadores i si teniu qualsevol proposta, inquietud i/o suggeriment ens ho podeu fer arribar al correu generesisexualitats@esplac.cat

Podeu trobar la infografia en format pdf i, també, en format imatge al final d’aquesta notícia.

Per acabar, us deixem aquest poema de la Joana Raspall i us recordem que avui, a les 12 h, es tanca el sorteig d’un d’aquests llibres i del recull “Vet aquí els nostres drets” a l’Instagram d’Esplac (@esplaiscatalans). Que tingueu una bona diada!

Feliç dia a les princeses
que volen muntar a cavall
que no esperen avorridament ser salvades
i que es mengen a queixalades
la rosa de massapà!          

Feliç dia a tots els cavallers que saben més
i volen més que tacar-se de sang,
que són creatius i nobles amb si mateixos
i que es deixen salvar quan els fa falta!

Feliç dia a tots els dracs que lluiten
per trobar el seu lloc al món, que repten
els prejudicis del seu entorn
per a descobrir-se i oferir tot el que duen dins!

Feliç dia a totes les persones
que gaudint de qui són i d’on venen
segueixen obertes a pensar
-en gran i en veu alta-
el lloc cap a on volen anar!

 Joana Raspall