La formació es farà a Estrasburg en colaboració amb el Consell d’Europa.

Tens entre 16-22 anys i vols abordar qüestions sobre racisme, populisme, islamofòbia o antisemitisme? T’interessa reflexionar sobre la discriminació estructural i les causes fonamentals del racisme des d’un enfocament interseccional? Et preocupa la marginació dels joves discriminats per la seva pertinença ètnica, racial, religiosa o geogràfica? Tens idees per lluitar contra aquestes discriminacions o t’agradaria fer-ho? Si la resposta és sí a aquestes preguntes, apunta’t a la formació “Be the Change!- Youth against racism, populism, islamophobia and anti-semitism”.

Els participants es reuniran durant sis dies per explorar els contextos històrics i contemporanis de racisme, populisme, islamofòbia i antisemitisme, descobrir els marcs jurídics actuals i el que significa a la pràctica, parlar de com ens afecta l’augment del populisme i l’impacte que la xenofòbia i la discriminació a les nostres comunitats i societats i com és una amenaça per la inclusió social. Analitzaran el discurs entorn d’aquests grups marginats i el vincle amb governs, empreses, institucions i el sistema capitalista.

La formació abordarà el tema des d’una perspectiva basada en els joves. Veurem iniciatives actuals entorn de la inclusió del tema de la formació a les nostres organitzacions i societats, i oferirem espai per pensar què cal fer i desenvolupar els nostres propis projectes i accions.

Informació pràctica:

Dates: del 22 al 27 d’octubre 2018
Lloc: Estrasburg (França)
Qui: joves o monis actius d’Esplac d’entre 16 i 22 anys interessats en treballar el tema de la formació
Subvenció: el projecte cobreix tots les despeses d’allotjament, menjar i viatge
Termini: 12 d’agost del 2018
Inscripcions: envieu un email a internacional@esplac.cat i ompliu el formulari del IFM-SEI (la selecció final de participants la farà l’IFM-SEI)

Més informació sobre el programa i els criteris de selecció AQUÍ.

I per seguir les novetats de l’activitat, aquí teniu l’enllaç de l’esdeveniment de Facebook.