Nou projecte internacional entre dues entitats de l’IFM-SEI! Participeu a un intercanvi d’experiències entre Esplais Catalans i Manque Chile!

L’IFM-SEI és un moviment global que reuneix infants i joves d’Àfrica, Àsia, Europa, Amèrica Llatina i Orient Mitjà que actua com a plataforma paraigües de 44 organitzacions nacionals que treballen en una varietat d’entorns en tot el món, promovent l’internacionalisme, la solidaritat, l’amistat, els drets dels infants, l’atenció al medi ambient, etc. Dues d’aquestes entitats són Esplais Catalans, a Catalunya i Manque Chile, a Xile.

Un dels principals objectius de l’internacionalisme és fomentar els vincles, les relacions, el treball i la solidaritat entre entitats de diferents països del món. El treball en xarxa permet fomentar i créixer en valors com la cooperació, la democràcia, la igualtat de gènere, la democràcia i la justícia social global. 

Els programes i projectes que podem realitzar normalment són d’abast nacional o regional, de manera que resulta més complicat organitzar projectes i activitats entre entitats que es troben lluny geogràficament. Aquesta situació ens anima a buscar alternatives innovadores que ens permetin igualment conèixer, aprendre i relacionar-nos amb altres organitzacions juvenils del món.

Aquest interès mutu que comparteixen les dues entitats (Manque Chile i Esplac) s’ha concretat en aquest nou projecte que us presentem. Aquest projecte pretén que els infants i joves de les dues entitats respectives puguin intercanviar experiències, conèixer llocs, noves realitats culturals, aprendre, comunicar-se entre elles i compartir, en definitiva, una part del seu treball i participació en l’educació no formal. 

En què consisteix el projecte?

La primera fase del projecte consisteix a posar en contacte infants i joves de les dues entitats (de 5 a 18 anys) a través de les xarxes socials i de plataformes virtuals. La idea és animar a un grup o a diferents grups de cada entitat perquè es comuniquin amb  infants i joves de l’altra entitat. Cada infant o jove participant d’Esplac serà persona ambaixadora i es comunicarà amb una altra de Xile. Les persones ambaixadores seran qui acabaran decidint com volen comunicar-se (enviant-se vídeos, escrivint publicacions, intercanvi d’escrits, etc.) i de què volen parlar. Volem que siguin elles mateixes qui decideixin què volen compartir i explicar (on viuen, la seva entitat, algun menjar, anècdotes, actes culturals, etc.). 

Per a això, serà necessari l’acompanyament de les monitores i monitors de cada grup. L’equip de monitores facilitarà la comunicació entre les persones ambaixadores i també vetllarà per la protecció de dades, temes tècnics, etc. amb el suport d’Esplac.

Si la primera fase té continuïtat i èxit, volem construir un intercanvi d’experiències entre les dues entitats que impliqui conèixer més a fons l’estructura, el funcionament dels grups, la comunitat, l’entorn, la metodologia i el treball pedagògic de cada entitat..

A llarg termini, ens encantaria poder també organitzar projectes internacionals presencials que permetin unir encara més a les dues entitats. 

Dit això, convidem a tots els esplais i els seus infants i joves a unir-se al projecte i a conèixer infants i joves de l’entitat Manque Chile!

Si voleu participar, no dubteu en enviar un correu a internacional@esplac.cat