T’expliquem els canvis que s’apliquen en les restriccions per risc d’incendi per l’estiu 2024.

Malgrat que aquest últim mes han augmentat les pluges, cal que estiguem molt atentes i atents a les restriccions per risc d’incendi del Pla Alfa que hi poden haver aquest estiu. Enguany hi ha hagut alguns canvis que és important que coneguem. Si tens dubtes o tens la sensació que et pots fer un embolic, no pateixis! Aquí trobaràs tota la informació que necesistes.

El Pla Alfa passarà a tenir cinc nivells: Nivell 0, Nivell 1, Nivell 2, Nivell 3 i Nivell 4. En quins d’aquests hi ha restriccions?

Nivell 3 (Risc d’incendi molt alt): no es permet l’ús de foc per cuinar, però sí que es podrà mantenir les rutes, acampades i excursions a la natura.
Nivell 4 (Risc d’incendi extrem): no es podran realitzar rutes, acampades i excursions a la natura i, per tant, haurem d’activar el Pla B.

A diferència de l’any passat, les restriccions s’activaran a nivell municipal i, per tant, pot ser que diferents municipis de la mateixa comarca estiguin a Nivells del Pla Alfa diferents.

Per consultar el Nivell en el qual està el municipi en el qual feu activitat, podeu entrar a la web de CCR. Allà també hi trobareu les Preguntes Freqüents per l’estiu, recursos per preparar les activitats d’estiu i les dates que cal que tingueu presents per tenir-ho tot a punt per a l’estiu!

Infografia Pla Alfa 2024 de Esplais Catalans