S’obren les inscripcions per a la vuitena edició de l’Escola d’Esplac! Aquest any ens tornarem a trobar presencialment el 12 i 13 de març a l’Escola Andersen de Vic.

Aquest any deixem enrere el cicle de Política i Educació de les tres últimes edicions on ens hem preguntat  “Per què eduquem?,Com eduquem?” i En què eduquem?” i posarem la mirada en les metodologies educatives de l’esplai!

Últimament, s’està vivint una onada de transformació al sistema educatiu de Catalunya acompanyat per les famoses metodologies educatives alternatives. Aquest procés de canvi,  ens ha portat a posar la mirada en les metodologies educatives a l’esplai i qüestionar-nos: Monitores! Monitors! Es pot saber que estem fent? Amb quines metodologies eduquem? Han evolucionat amb el temps?

A l’esplai valorem molt el com fem les coses, ja que a través de la nostra metodologia volem transformar i educar, però, ens plantegem el perquè ho fem així? Té sentit? Seguint aquest fil ens hauríem de plantejar: Som conscients de com eduquem o simplement estem educant reproduint patrons que ja venen donats des de fa temps? Que ens fa aplicar una metodologia o una altra? La metodologia que usem va acompanyada d’un procés reflexiu i de presa de consciència en el context que actuem?

Tot això, ho farem a través d’una línia del temps que ens permeti fer una  mirada cap al passat, per saber d’on venim i prendre consciència de l’evolució pedagògica i metodològica que ha fet l’educació no formal. Però també mirarem al present, per qüestionar-nos si té sentit el com eduquem, i explorar i aprofundir sobre diferents metodologies i enfocaments pedagògics que ens poden donar eines i recursos per enriquir la nostra tasca educativa. Finalment,  volem mirar al futur, per analitzar quines són les necessitats a les quals volem donar resposta, i sobretot, com fer-ho.

Si tens ganes d’enriquir la teva tasca educativa, inscriu-te a l’Escola d’Esplac 2022 a través de l’Era i no et quedis sense plaça! 

Consulta la pàgina de l’Escola d’Esplac i les nostres xarxes socials regularment per estar al dia de totes les novetats!

 

Et pots inscriure ja a través de l’Era:

  • 23 € per tot el cap de setmana durant la primera fase d’inscripció (fins al 20/12).
  • 28 € per tot el cap de setmana en la segona fase d’inscripció (del 17/01 al 14/02).

Podeu ser fins a 5 monis de cada esplai, la resta quedaran en llista d’espera.

Nota: La participació en totes les sessions formatives de l’Escola d’Esplac, convalida 12 hores associatives dels cursos d’Èxit del programa Marta Mata de l’Escola Lliure El Sol. Les hores associatives només compten si s’assisteix a tota la jornada formativa, ja que es contempla com una experiència formativa amb sentit quan és completa.