Si voleu assistir a l’Esplaiada 2018, que tindrà lloc el cap de setmana 11-12-13 de maig, us hi heu de preinscriure entre el 16 d’octubre i el 27 de novembre

Amb el curs d’esplai ja començat i amb l’estiu ja en la memòria, comencem el compte enrere per a l’Esplaiada, la trobada que cada tres anys reuneix tots els integrants d’Esplais Catalans en un cap de setmana farcit d’aventures i diversió. Com ja sabreu, qualsevol gran esdeveniment necessita una bona organització, i és per això que demanem la col·laboració dels esplais. És el moment del primer pas: les preinscripcions! Ho heu de fer a través del següent formulari.

  • I atenció, perquè els esplais que no es preinscriguin a l’Esplaiada 2018 no hi podran assistir. Però…per què?

Tots i totes desitgem que l’Esplaiada 2018 sigui la més participativa dels darrers anys, i per això en aquesta edició totes les monitores i monitors dels esplais participarem en la preparació de les activitats.

Com que preparar totes alhora una trobada d’aquestes dimensions seria molt difícil, ens dividirem en “equips d’esplais”, uns grups que estaran formats per entre quatre i sis esplais d’Esplac i que treballaran col·lectivament en la ideació i la dinamització de les activitats.

Així, durant l’Esplaiada, els infants de “xics” d’un esplai, per exemple, faran les activitats amb els “xics” dels altres esplais de l’equip (format per entre quatre i sis esplais), unes activitats que hauran preparat de manera conjunta els monitors i monitores d’aquests mateixos esplais. I així amb tots els grups d’edat que participin en la trobada.

D’aquesta manera, perquè l’organització pugui crear els “equips d’esplais”, tots els esplais que hi participin han d’estar preinscrits abans del 27 de novembre!

  • En què consisteix la preinscripció?

1. Confirmarem la nostra assistència a l’Esplaiada 2018.

2. Indicarem quins grups d’edat, proposats per Esplac, omplirem d’infants el cap de setmana de l’Esplaiada. Tal com feu en les trobades de sector, cada esplai és lliure d’escollir com distribueix els participants en els diferents grups. Així, podeu decidir seguir el criteri d’edat d’Esplac, podeu separar els grups com ho feu a l’esplai tot i que no coincideixin exactament amb les edats suggerides, podeu moure un infant de grup d’edat si ho trobeu convenient, etc. Ho deixem al vostre criteri! Això sí, si a la preinscripció indiquem que apuntarem infants als grups de “xics”, “petits” i “grans”, després els haurem d’omplir d’infants per tal que no falli l’organització general. És a dir, no deixarem finalment sense nens i nenes cap grup preinscrit.

3. Facilitarem els noms i els contactes de les monitores responsables. Hem d’assignar un monitor o monitora responsables per a cada grup d’edat que preinscrivim, amb el nom i cognoms, el telèfon i l’adreça electrònica.

No patiu si us han quedat dubtes! Feu la preinscripció i el dilluns 8 de gener rebreu un missatge electrònic amb el Manual de preparació de les activitats de l’Esplaiada, on tindreu les instruccions ben clares!