El Campament Internacional d’Esplac va prenent forma. Superada la fase de presentació de subvencions, el passat dilluns 25 de febrer els esplais que participarem al “Together for Diversity”, Pedraforca (19-28 de juliol de 2013), vam començar a definir temes importants de cara a l’activitat.

En primer lloc, vam acordar obrir una darrera convocatòria fins l’11 de març que permeti a més esplais sumar-se a l’activitat. També vam posar sobre la taula la importància de definir referents per distribuir-nos tasques: referent/s de la comissió de cada sector que assistiran a les reunions de la Comissió Internacional per fer de pont entre villages (pobles) i campament; referents de cada village/sector que mantindran les relacions internacionals amb les entitats que acollirem; i la figura dels village coordinators, que durant el campament faran de pont entre el village i l’equip de coordinació del campament.

També vam parlar dels dies compartits, en els que passem de la convivència en villages d’unes 60-80 persones a conviure les aproximadament 300 persones que participarem de l’activitat. Vam treballar propostes pel dia lliure (24 de juliol) i pels dies compartits (25 i 26 de juliol) en què els diferents village donaran a conèixer el que han fet els primers 4 dies d’activitat i, l’endemà, farem una jornada plena de tallers. I del darrer dia què n’hem de dir!? Doncs a preparar el comiat que l’activitat es mereix i parlar de nous projectes, a veure si en sorgeixen!

Una altra cosa que vam posar sobre la taula va ser fer vídeos de presentació de cada village, i ens vam comprometre a anar creant notícies sobre coses que anirem fent per mantenir-nos ben informats. I també vam parlar de formacions: càpsules a mida i formacions internacionals que poden ajudar als monitors i monitores a preparar-se pel Campament.

També vam parlar dels terminis d’inscripció. El de persones alliberades, que serà entre el 18 de març i el 15 d’abril, i el de participants, entre l’1 d’abril i el 13 de maig (amb un darrer termini el 3 de juny que comportarà pagar un 15% més respecte la quota inicial). Finalment vam tancar el calendari de reunions i trobades prèvies al “Together for Diversity” (consulteu l’agenda d’activitats per saber-ne més), en les quals esperem retrobar-nos tant si sou monitors/es del Campament com si voleu ser alliberats/des. Us hi esperem!