Què cal fer abans, durant i després de les activitats d’estiu? Quins recursos tenim a l’abast per a preparar campaments, colònies i rutes? Al web d’Esplac trobareu tota la informació necessària!

L’estiu ja és a tocar i, com no podria ser d’altra manera, els esplais esteu immersos en la preparació de les vostres activitats. Quines ganes! Per a preparar aquestes activitats cal tenir moltes coses en compte i és fàcil despistar-se. És per això que hem creat al web l’apartat Preparem l’estiu!, un espai on recollir les dates i terminis més importants, compartir recursos que us poden ser útils o actualitzar la situació del Pla Alfa, entre d’altres. A què espereu per fer-hi un cop d’ull?

Terminis i recursos

En aquest calendari interactiu hi trobareu els terminis que heu de seguir per a preparar els vostres campaments, colònies o rutes. Alhora, també teniu l’enllaç a diversos recursos tan interessants com el CCReant, un document que inclou tota aquella informació útil per crear un projecte complet per la vostra activitat d’estiu. També teniu recursos on s’explica quina documentació és necessària per a cada activitat o com crear un pla d’emergència.

Novetats! Aquest any des de Reduint Petjada arriben dos recursos acabats de sortir del forn: el Manual de Bones Pràctiques, amb recursos i consells per incorporar el decreixement i la sostenibilitat a la nostra pràctica quotidiana, i Les receptes d’en Vegeta,  petita guia amb consells i propostes de plats per introduir el vegetarianisme i el veganisme a les nostres activitats.

 

Pla Alfa i visites d’estiu

Aquest any s’activarà per segon cop el Pla Alfa, el procediment operatiu establert pel Cos d’Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d’incendis, davant les situacions de perill d’incendi forestal que es puguin produir. Cal estar alerta de quina és la situació a la zona on fareu activitats i prendre les mesures que correspongui. Si teniu qualsevol pregunta, no dubteu a comentar-ho a la vostra coordinadora de projectes del sector.

Per acabar, recordeu que el dilluns 19 de juny és l’últim dia per demanar visites d’estiu. L’elefant fan té moltes ganes de retrobar-se amb els esplais!