Aquest dijous 27 de juny presentarem l’estudi de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia sobre la realitat dels Esplais Catalans. Les dades que exposarem ens donaran una bona pista sobre les característiques dels esplais i de tota la gent que els conformem: monitors, monitores, infants i famílies.

A tall d’exemple, l’estudi ens diu que de mitjana un monitor o monitora dedica a l’esplai voluntàriament més de 7 hores setmanals, el que representen 365 hores dedicació anual. Tot i que la participació voluntària dels i de les joves i la seva implicació en el seu entorn són fets que no es poden quantificar econòmicament, si calculéssim quin seria el cost anual de remunerar les activitats ordinàries que realitzen als esplais, obtindríem un valor aproximat de 4.215.000 € anuals.

És difícil expressar en xifres el que ens mou a l’hora de fer esplai setmana rere setmana, però els números ens confirmen l’aportació al nostre moviment suposa una suma significativa per a l’educació d’infants i joves del nostre país.

Ens trobarem doncs, el dijous 27 de juny a les 19:30h a la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Joventut (c. Calàbria, 147 – 08015, Barcelona) per fer una mirada en profunditat en el si dels esplais i per posar en valor la seva tasca educativa, des del voluntariat, en la societat catalana. Hi intervindrà:

– Antoni Reig Casassas, Director General de Joventut.
– Sílvia Luque Delgado, Coordinadora de l’Institut d’Anàlisi Social i Polítiques Públiques de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia.
– Marc Cases Martín, President d’Esplais Catalans.

Convocatòria de premsa:

Convidem a la premsa a la presentació de l’estudi, a les 19:15h a la Direcció General de Joventut. Preguem que confirmeu la vostra assistència trucant al 93 302 61 03 o per correu a comunicacio@esplac.cat.