Avui, dilluns 2 de maig, hem presentat l’Esplaiada en roda de premsa a l’Ofinca Jove de Sant Cugat

Comença el compte enrere per l’Esplaiada 2022! Aquest matí s’ha dut a terme la roda de premsa de presentació a la població que l’acollirà: Sant Cugat del Vallès. La roda de premsa ha comptat amb l’assistència de la Carmen Alonso-Villaverde, presidenta de l’entitat, l’Olga Castells, referent del projecte Infància i Esplaiada i membre de l’Equip de Coordinació,  Alba Gordó, regidora de Sostenibilitat i de Joventut i Marco Simarro, regidor de Joventut i de Participació i Barris, de l’Ajuntament de Sant Cugat.

Carmen Alonso-Villaverde i Olga Castells han recalcat la importància de l’Esplaiada 2022, en el marc del 40è aniversaride l’entitat, per reivindicar la tasca educativa dels esplais i fugir de les conductes adultocèntriques que imperen a la societat. Sota el lema “La veu d’un infant és més gran que un elefant” es vol posar a infants i joves al centre, fent sentir la seva veu.  A més, s’ha destacat l’alta participació a l’esdeveniment, que incrementa en 1.000 participants respecte a l’anterior edició, arribant a més de 3.300 participants entre infants, monis i joves. Aquesta xifra situa aquesta Esplaiada com la més multitudinària fins el moment. Finalment, les portaveus han conclòs amb la importància de fer territori, realçant els esplais Pica-roca i Sarau, de Sant Cugat, com a amfitrions de l’esdeveniment.

A banda, Gordó i Simarro han destacat el compromís de Sant Cugat i l’administració amb l’educació en el lleure i l’associacionisme educatiu, convidant a la ciutadania a assistir l’Esplaiada i l’acte unitari i reivindicatiu que tindrà lloc el 8 de maig al Parc Ramon Barnils. També han destacat l’aposta de l’Ajuntament per fer de Sant Cugat una ciutat que contempli les necessitats d’infants i joves.

La roda de premsa ha conclòs amb un convit a tota la ciutadania a acudir  els pròxims 6, 7 i 8 de maig a Sant Cugat del Vallès per celebrar l’Esplaiada amb Esplais Catalans.

 

Carmen Alonso-Villaverde, Olga Castells, Alba Gordó i Marco Simarro a la presentació de la roda de premsa de l’Esplaiada 2022

 

Consulta AQUÍ el vídeo resum de la Roda de Premsa de l’Esplaiada 2022

DESCARREGA’T les fotografies de la Roda de Premsa de l’Esplaiada 2022