Redacció: monitors i monitores de l’esplai Espurna de Gràcia

Carpes, barres, taules i cadires vesteixen la Plaça de la Virreina de Barcelona amb un estil diferent i persones de totes les edats l’omplen de festivitat i alegria. Som a dissabte 25 de maig i l’Esplai l’Espurna de Gràcia celebra l’Espurnada, el nostre primer aniversari. Al matí, parem el trànsit dels carrers per tal que les corredores de la cursa circulin tranquil·les. I què és aquesta olor? S’ensuma una aroma de botifarres, mongetes i verdures que convida a totes les persones del carrer a seure i menjar amb nosaltres. Sens dubte la plaça està viva, plena de moviment. Els infants corren i juguen i observen les mil i una que un home, que caminava per allà, fa amb el diàbolo que li ha prestat un infant de l’esplai.

Poc a poc, el volum de persones que hi ha a la plaça va creixent i els esplais GMM i Boix se sumen a la festa i participen de la gimcana que hi ha preparada per la Vila. Les petites recorren els carrers amb emoció, capficades en les endevinalles que les guiaran pel barri i, les més grans, recuperen la innocència i les ganes de jugar. Mentrestant, a la plaça, es munta l’escenari i l’equip de so que, més tard, servirà al grup d’animació de l’esplai per començar a omplir de música i danses la tarda. Ja més entrada la nit, i amb el sopar pel mig, els grups convidats continuen amb la festa i persones d’arreu van arribant per gaudir de la nit amb nosaltres.

Després d’una preparació intensa, vàrem veure amb els nostres ulls que un equip ben acompanyat pot transformar les coses. Gràcies a totes les persones que vàreu venir a ajudar-nos i també aquelles que vareu venir a gaudir del dia. Malgrat alguns contratemps, estem molt contentes de com va funcionar i, també, de que encara s’aposti per l’educació en el lleure, atorgant-li la importància que es mereix!

Feliç aniversari Espurna de Gràcia!