Hola. Bon dia. Hola Esplac i gent dels esplais. 

Mai sé com es comencen a escriure aquestes coses, potser des del principi és la millor manera…

Em dic Ana Lombardo i sóc EGS del Sector Vallès Occidental. Aquest any com a EGS ha estat si més no, especial.  Vam començar el curs que havíem dividit el nostre antic sector, el sector Vallès, en dos sectors: Sector Vallès Occidental i Sector Vallès Oriental. A més a més, érem 3 persones noves que volíem entrar a formar part de l’EGS.

Vam anar començant l’any, les reunions i més reunions de sector. Es notava que érem menys esplais però a l’ambient l’aire era diferent. Ens havíem donat la possibilitat de coneixe’ns millor començant una nova etapa.

Llavors va venir l’AGO d’Esplac que ens va deixar una miqueta tocades com a equip (i sector). Vam tenir un parell de mesos que van ser difícils, i ens vam quedar 3 EGS dels 5 que érem al principi. I va venir la TGS (Trobada General de Sector) i la TJ (Trobada de Joves). Mare meva, jo no hi vaig poder anar, però pel que em van dir va ser brutal. Que els esplais que van participar-hi van gaudir molt. Vaig anar veient fotos i des de Berlín pensava: quina enveja! Que maques estan totes! I que bé que els hi queda la dessuadora i la samarreta del sector!

Ai, que això no us ho havia explicat! Com que som un sector nou, havíem de crear la imatge del sector i vam fer una superdessuadora i una samarreta (edició limitada per la TGS i la TJ). També, com a novetat vam crear un Instagram del sector que ha servit per mostrar què fem i què som com a sector. 

Bé, continuo.

Al cap de poquet, un altre EGS va deixar l’equip i ens vam quedar dues. L’Anna i jo. Les dues som “novates” i gràcies a la nostra tècnica, la Marta, hem fet una pinya i hem après moltes coses d’Esplac, del sector i de nosaltres mateixes.

I, com sabeu algunes, ja arribava la data de la monitrobada. La nostra monitrobada la dividim en dues parts, a la primera fem formacions (n’hi havia tres de simultànies) i l’altra part és més de cohesió. Vam trobar unes quantes motivades a dins del sector que ens van ajudar a preparar la monitrobada. Era la primera monitrobada del sector! Per les EGS va ser molt especial, li tenim molt de carinyo, i vam sortir molt contentes de com el sector anava avançant. A les monis dels esplais els hi va agradar tant que ens van demanar de fer una altra! Finalment, però vam arribar a l’acord de fer una barbacoa formativa, d’aquesta manera ens retrobàvem de nou.

Tot això ho anàvem fent mentre el ritme d’Esplac seguia endavant i és que aquest any hem tingut l’Esplaiada. On tant el sector com les EGS vam participar i, que maco que era veure-ho tot plegat. Quin goig!

Bé, ja estic arribant al final d’això i arribo al final de la història del primer any del Sector Vallès Occidental. Ha estat un any ple de canvis, d’equips de monis nous, d’esplais que han marxat (a l’altre sector), de retrobaments i de conèixer a gent nova. No us negaré que per mi ha estat una mica “durillo” però el resultat del que hem creat entre totes és simplement genial. 

Per acabar us parlo a vosaltres, monitores i monitors dels esplais del sector VallOcc. Moltes, moltes gràcies per fer això possible, per creure en nosaltres, per recolzar-nos i per estar allà. Per fer-nos veure els nostres errors i tirar endavant el sector amb nosaltres i, per creure i participar del projecte que són els esplais. Com ja us vam dir, l’any que ve, més i millor.

Besis de fresi.

 

Ana Lombardo, EGS del sector VallOcc.