El dissabte 6 de novembre en el marc del projecte Kids Got Rights es va dur a terme el primer Kids Hub d’Esplac, també anoment la Jornada de Kids Got Rights! I en què consistia? Els infants participants del projecte van preparar un seguit de dinàmiques i activitats per fer conèixer els drets dels infants a infants i monis d’altres esplais.

El cap de setmana del 23 i 24 d’octubre els infants del Xirusplai que participan en el projecte internacional Kids Got Rights, van fer una sortida de preparació en què van crear i decidir uns jocs per tractar els drets i com aquests no són sempre respectats i fins i tot vulnerats arreu del món. Allà van posar en pràctica aquests jocs i activitats per veure com els haurien de dinamitzar de cara a fer-lo amb altres infants i monis.

El dissabte 6 de novembre va ser el gran dia, uns 35 infants i 8 monis de l’esplai Guaita’l i Totikap van anar a Badalona on es van trobar al Parc de Can Solei amb el grup del Xirus (14 infants). Aquests van fer dos grups, un només d’infants i un altre només de monis. Tots van fer les mateixes activitats dinamitzades pel grup del Xirusplai, que amb molt d’entusiasme i ganes va tirar endavant la tasca de coordinar i posar en pràctica les activitats que havien pensat.

Després van anar al local de l’associació de veïnes i veïns del centre on els esperava una macarronada feta per la cooperativa-càtering “mujeres pa’lante” i van menjar molt a gust. Finalment, i per tancar l’activitat, van omplir un mapa del món amb els diferents exemples de vulneració dels seus drets i van reflexionar sobre com els propis infants poden lluitar per fer valdre els propis drets tant en l’entorn local com a nivell global.

A la trobada també hi va haver dirigents d’Esplac i responsables del grup d’investigació de la Universitat de Barcelona que participa en el projecte. La persona de la UB va encarregar-se d’observar com es desenvolupava la jornada i les dinàmiques, així com les relacions del grup d’infants quan estan amb el seu grup d’iguals o amb un grup de monis.

A la celebració del 20-N (Dia Universal dels Drets dels Infants) del Sector Baix Besòs també aprofitaran per dur a terme aquesta dinàmica i així augmentar l’impacte del projecte KGR arreu d’Esplac!