El passat dilluns, 17 de febrer, es van reunir monis de 13 esplais diferents d’Esplac per començar a preparar els seus campaments internacionals (Common Ground 2020) de l’1 d’agost a l’11 d’agost a Kent County Showground, al sud-est d’Anglaterra.

L’IFM-SEI camp són uns campaments internacionals que es realitzen cada 4 anys i és la gran activitat internacional destinada als infants i joves de totes les entitats que formen part de la IFM-SEI. Aproximadament es reuneixen unes 3.000 joves, infants i monis de tota Europa i d’arreu del món.

En l’edició d’enguany, Common Ground 2020més de 200 joves i monis d’Esplac marxaran cap allà durant 10 dies. Els esplais participants són dels sectors Vallès Oriental, Vallès Occidental, Bages i Berguedà, Penedès, Garraf i Anoia, Barcelona, Ripollès, Osona i Moianès i Baix Llobregat, i la majoria marxen amb grups de joves.

El campament consisteix en participar de diferents activitats lúdiques, de reflexió i de participació sobre temes molt diversos com l’art, les migracions, el gènere, el medi ambient, la comunicació, etc. Els esplais estaran acampats en una gran esplanada i en “viles” autoorganitzades que formaran grans “ciutats” amb aproximadament 500 joves cada una.

En aquesta reunió del passat dilluns, les monitores i monitors de cada esplai participant van trobar-se per començar a treballar en xarxa i per col·laborar conjuntament amb l’objectiu d’ajudar-se i compartir aquesta experiència. Van començar a treballar com gestionar el transport, pensar en l’organització de la zona d’acampada, establir responsabilitats, participar d’una formació intercultural abans de marxar i d’altres temes per començar a escalfar motors.

El mes que ve es realitzarà una altra reunió per anar concretant tasques i per continuar creant conjuntament aquests campaments internacionals!

Si aquest estiu no teniu encara pensat què fer a l’esplai, podeu aprofitar aquesta oportunitat tan especial que tenim aquest any! Encara sou a temps!

Si voleu més informació, envieu un correu a internacional@esplac.cat