El passat 19 de setembre, l’Esplai ASDIVI de Viladecans va acollir la primera reunió del Sector Baix Llobregat d’aquest nou curs. Desprès de l’estiu, ja teníem ganes de posar-nos al dia i veure’ns de nou. Hi hem participat 8 esplais del sector, 30 monitors i monitores  i el referent de l’Equip de Direcció del Baix Llobregat. A més a més entre cares conegudes, aquesta vegada n’hi ha hagut una de nova, la coordinadora de projectes del Sector, l’Alba Garriga, que s’acaba d’incorporar a la secretaria tècnica d’Esplac.

Per començar la reunió, els esplais assistents vam explicar com havien anat les activitats d’estiu. Les valoracions són molt positives, vam riure i compartir anècdotes però també es van manifestar algunes dificultats, per exemple a nivell econòmic o alhora de trobar espais públics per a dormir. També es va debatre i replantejar els objectius de les visites prèvies i in situ, tot i que les valoracions són positives.

Vam compartir els punts que es van treballar en el Gran Comitè, del que és va ressaltar de l’elaboració del Pla de treball per al curs 2013-2014. Ara ens toca als esplais pensar i proposar accions per posar en comú a l’Assemblea General del sector.

El punt que va generar més discussió va ser la Trobada de monitors/es, buscar una data que ens anés bé a tots i totes no és  fàcil. A més, vam discutir el format per intentar combinar, de la millor manera possible, el debat, la reflexió, la gresca i la formació en un sol cap de setmana. Una comissió molt potent és l’encarregada d’acabar-ho de lligar tot, per tal que la trobada de monitors/es del proper 5 d’octubre sigui un èxit.

Un nou curs ple d’activitats molt engrescadores, les trobades de grups el 10 i 11 de maig, enguany també per als grups de petits i la Diada dels Drets dels Infants, el 16 de novembre a Sant Boi, són dates destacades i el sector Baix Llobregat ho encarem amb amb moltes ganes i molta energia.