Ahir, 17 de juliol, va tenir lloc la primera reunió de les 9 joves que participen al projecte internacional d’Esplac amb el qual realitzaran un intercanvi al Canadà.

Esplac ha començat un projecte nou que es titula “Amplifying the voices of young people with fewer opportunities” que es realitza amb 7 entitats del Canadà i 7 entitats de ciutats Europees, entre elles nosaltres. El projecte està liderat per Oxfam Canadà i gestionat, a nivell d’Europa, per l’IFM-SEI.

Ahir, les dues persones líders del projecte i les 7 persones participants van començar a planificar el projecte i es van conèixer. El grup d’Esplac és un grup variat (joves de 3 esplais d’Esplac i de minyons) però comparteixen la mateixa motivació: fer una “recerca juvenil” sobre un tema concret relacionat amb el canvi climàtic, amb les desigualtats de gènere o sobre l’extremisme violent i compartir els resultats, les perspectives i els aprenentatges amb les altres 130 persones joves del projecte quan es reuneixin al Canadà.

També, van començar a pensar en “subtemes” dels 3 grans temes, van compartir motivacions, pors, fortaleses… i van començar a organitzar el cap de setmana de trobada que faran abans de marxar al novembre.

El grup està entusiasmat i amb moltes ganes de treballar. La majoria de persones participants d’aquest projecte no han fet cap activitat internacional abans, de manera que us animem sempre a participar i a endinsar-vos en el món de l’internacionalisme! Totes aquestes oportunitats són úniques, així que estigueu atentes a les pròximes!

Per qualsevol dubte o inquietud, no dubteu en contactar amb internacional@esplac.cat.

 

Amb la col·laboració de: