Com ja vam deixar clar en el posicionament que vam aprovar a l’Assemblea General Ordinària i durant tota la nostra història, Esplac i tots els esplais que en formen part estem en contra del racisme i el feixisme, a favor dels drets de les persones refugiades i compromesos amb la defensa de la pau i els drets humans.

Per això ens sumem a la manifestació convocada pel proper 19 de març per Unitat contra el Feixisme i el Racisme, juntament amb altres entitats i moviments antiracistes d’arreu d’Europa, i coincidint amb la jornada internacional de l’ONU contra el racisme.

Aquí podeu llegir la Declaració per a la jornada de l’ONU contra el racisme Refugees welcome: plantem cara al racisme, a la islamofòbia, a l’antisemitisme i al feixisme.

Subscrivim també el manifest d’UCFR per a la mobilització a Catalunya:

Ens manifestem el 19M per dir…

Drets per a tothom!

Perquè ja n’hi ha prou de discriminar les persones en funció del seu origen, color de pell, creença… Si avui neguen els drets a una minoria, és una vergonya per a tota la societat… i demà ens pot passar a la resta. El racisme és una amenaça per a tothom.

#RefugeesWelcome

Perquè no volem que ni una persona més mori buscant un lloc segur. Cal respectar el dret a la lliure circulació, amb vies segures d’entrada a Europa i mesures d’acollida per a les persones que arriben. S’han de desmantellar els Centres d’Internament.

#StopIslamofòbia

Perquè no permetrem que tractin les persones musulmanes avui com van tractar la gent jueva als anys 30. De fet, l’antisemitisme i la romafòbia (l’odi vers la gent jueva o gitana) encara són problemes greus. Prou de criminalitzar tota una comunitat i negar els drets civils a causa de la fe o d’una concepció diferent de la vida.

#StopLGBTIfòbia

Perquè les agressions contra les persones LGBTI, sovint a mans de feixistes, van en augment: els hem de dir prou!

#FeixismeMaiMés

Perquè tot i que hem afeblit els nazis a casa nostra, no han desaparegut. I són un greu perill arreu d’Europa, des del Front National a França i els grups nazis alemanys fins a l’Alba Daurada a Grècia, tant per les agressions feixistes directes, com perquè enverinen encara més l’ambient polític i malmeten la cohesió social.

Per la pau i la convivència

Perquè aquesta és l’única manera d’aconseguir una vida millor per a tothom. No resoldrem els problemes socials reals que tenim si deixem que el racisme ens divideixi. Tampoc no ens ajuden ni més bombes ni més militarització als carrers d’Europa o de l’Orient Mitjà.

Per tot això, i més, Esplais Catalans també ens sumem a la crida internacional per manifestar-nos el proper dissabte 19 de març!

Manifestació: dissabte 19 de març a les 17h (Estació de França, Barcelona, amb ruta antiracista fins al mar)

Amb esdeveniments lúdics/artístics/polítics a Plaça d’Antonio López – Port Vell – Barceloneta – Mar

Web Prou Racisme