L’Equip Gestor de Protocol d’Esplais Catalans hem realitzat diversos protocols per fer de l’Esplaiada un espai segur i lliure d’agressions discriminatòries

Volem que Esplais Catalans sigui un espai segur i és per això que mostrem la nostra ferma voluntat d’acabar amb qualsevol tipus d’agressió i/o actitud discriminatòria, sent conscients que una agressió succeeix quan una persona se sent agredida. Treballar la prevenció de violències és essencial per tal d’erradicar-les i per aquest motiu des d’Esplac realitzem un gran ventall d’accions preventives en el dia a dia de l’associació. 

Seguint la mateixa línia, durant la celebració de l’Esplaiada també hi haurà diverses accions de caire preventiu (cartelleria, difusió de tríptics, Punt Lila, activitats i tallers per a joves…). Tot i així, les violències segueixen sent una realitat dels esplais de l’associació i és per això que creiem que és necessari crear protocols per tal d’abordar situacions d’agressió que es puguin donar. 

En el context de l’Esplaiada, ens trobem amb un gran nombre de persones amb diferents rols (infants, joves, monitores, dirigents, tècniques)… Davant d’aquesta realitat, tenim la necessitat de diferenciar els diferents circuits d’actuació en funció dels rols de qui ha agredit i qui ha patit l’agressió. 

Aquí podeu trobar el Protocol General d’activitats de l’Esplaida, basat en el Protocol Contra Agressions Discriminatòries d’Esplais Catalans i el Protocol de prevenció dels abusos sexuals i altres maltractaments en l’àmbit de l’educació en el lleure de la Generalitat de Catalunya i Vicki Bernadet. També podeu consultar les respectives infografies.  

Si teniu qualsevol inquietud i/o proposta de millora, podeu escriure’ns a protocol@esplac.cat. De la mateixa manera, si teniu ganes de donar un cop de mà en alguna de les tasques derivades del Protocol (fer torn de Punt Lila, penjar cartells…) també ens podeu escriure.