Aquest any per Sant Jordi els esplais podeu demanar a Esplac contes i punts de llibres per a vendre a les vostres paradetes. 

S’apropa Sant Jordi, una data assenyalada per a molts esplais. El dimarts 23 d’abril els carrers de pobles i ciutats s’ompliran de llibres i de roses, una oportunitat que molts de vosaltres aprofiteu per a fer campanya econòmica. Tant si necessiteu diners per a organitzar uns campaments xulíssims com si el que recolliu anirà destinat a la tasca dels dissabtes a la tarda, està clar que a les vostres parades no hi pot faltar l’essència de l’esplai. Una manera d’aconseguir-ho és oferir els contes ‘I tu, què fas dissabte?‘ i ‘Vet aquí els nostres drets‘.

Com podeu demanar-los?

  • Teniu fins a l’1 d’abril per demanar quants contes voleu per vendre per Sant Jordi (amb un màxim de 20 contes per esplai).
  • A partir del 5 d’abril us farem saber el nombre exacte de contes que us pertoquen.
  • Del 8 al 19 d’abril podreu venir a recollir els llibres a Esplac. Cal que els hàgiu pagat prèviament per transferència ES74 1550 0001 2900 1627 4524.
  • El 4 de maig és l’últim dia per retornar-nos els llibres que no hagueu pogut vendre (us tornarem els diners corresponents).

A més, aquest any també podeu aconseguir uns punts de llibre molt especials, fets amb els dibuixos que infants de diversos esplais han enviat a la revista La Piqueta reflexionant sobre el món en què volem viure. Aquesta idea ha sorgit dins del marc de l’Escola d’Esplac 2024, un cap de setmana formatiu on reflexionarem sobre l’anticapitalisme des del punt de vista dels esplais.

I tu, què fas dissabte? L’aventura d’anar a l’esplai

Aquest conte il·lustrat neix amb la voluntat d’endinsar a persones de totes les edats en les aventures d’un grup d’infants que va a l’esplai cada dissabte. Expliquem aquesta història amb la voluntat de transmetre què és un esplai a aquelles persones que no ho coneixen, així com fer reviure el “sentiment esplaienc” a tothom qui en forma o n’ha format part.

Vet aquí els nostres drets! Contes per explicar els drets dels infants.

Aquest recull compta amb onze contes, cadascun dedicat a un dels deu principis de la Declaració dels Drets dels Infants de 1959, més un onzé dedicat al dret a la participació. A més d’una bona lectura, aquest llibre és un recurs pedagògic per als esplais i per a tothom qui vulgui explicar d’una manera diferent quins són els drets de les persones més menudes!