Assemblees Generals Ordinàries dels sectors, reunions, trobades de cohesió… un mes d’octubre en el que els sectors geogràfics d’Esplac no paren! Vols saber què han fet el Sector Barcelona, el Sector Maresme, el Vallès Occidental i l’Oriental?
El Sector Barcelona vota els nous subsectors a la seva AGO amb 19 esplais participants

Dilluns 18 d’octubre a l’Espai Calàbria 66 (Espai en el qual l’esplai Totikap en forma part) es va celebrar l’Assemblea General Ordinària del Sector Barcelona, coincidint amb la Reunió de Sector. Van ser un total de 48 persones de 19 esplais diferents.

L’AGO d’aquest 2021 ha estat especialment rellevant per dos motius diferents: Per una banda, s’ha pogut tornar a celebrar de forma presencial (el curs passat, a causa de les restriccions derivades de la Covid-19, es va haver de realitzar-la telemàticament). Per altra banda, s’ha votat el canvi organitzatiu i tècnic intern del Sector Barcelona: tot i que de cara a Esplac el sector seguirà sent el mateix, a nivell intern es treballarà per subsectors: Gracioles, Gregal i SantsAntxample.  A l’AGO s’ha decidit conjuntament quines activitats i projectes se seguiran fent a nivell de Barcelona i quines es faran de forma separada. 

Pel que fa a les candidates a l’EGS, també hi ha hagut moviment. Després de 3 anys de mandat, la Paula Moreno (Esplai Espurna) ha deixat el càrrec. El Sam Costa (Esplai Totikap) i el Pau Mora (Esplai Espurna de Gràcia) també han acabat el seu mandat de 2 anys. El sector està molt agraït per tota la feina que han fet! La Mariona Olivella (Esplai Totikap) i la Laura Muñoz (Esplai Matinada-Pòrtics) realitzaran el seu 2n curs com a EGS i entra a l’equip el Gerard Gutiérrez (Espurna de Gràcia). Quin equipàs!

Des del Sector tenen la intenció de celebrar una Assemblea General Extraordinària al desembre per votar el pressupost del nou curs i noves membres de l’EGS. De moment, saben que el Bernat Riu (Esplai Movi de Sarrià) presentarà la seva candidatura aleshores.

 

Cap de setmana de cohesió i formacions del Sector Vallès Oriental amb la Cuquivetllada

El cap de setmana del 16 i 17 d’octubre, les monitores i monitors del Sector Vallès Oriental van marxar a Caldes de Montbui per començar el curs amb una trobada presencial.

La primera activitat del curs la va organitzar una comissió formada per monis i membres de l’EGS i hi van participar 19 monis de dels esplais el Refugi, el Botó, GEPA i Guai!. La majoria d’esplais del sector es troben en una etapa de relleu de monitores. És per això que l’objectiu principal de la trobada va ser acostar el sector a les monitores i monitors dels esplais organitzant espais formatius dinamitzats per les membres de l’EGS, on es va poder parlar del funcionament intern, dels valors del sector i de les activitats anuals que s’hi organitzen. 

La jornada es va començar el dissabte al vespre, amb un “sopar de traje” i amb jocs i dinàmiques de cohesió per celebrar el retrobament i la tornada a la presencialitat. Es va preparar un esmorzar conjunt per iniciar bé el diumenge, seguit de dinàmiques formatives durant el matí. Finalment, la trobada va acabar amb un dinar autogestionat.

Esperen poder trobar-se en altres ocasions per seguir sent un sector format i cohesionat!

Al Maresme… AGO!
Divendres 15 d’octubre, va tenir lloc també l’AGO del Sector Maresme. Van participar quatre esplais i un esplai observaodr, juntament amb la representant de l’Equip de Coordinació i l’EGS. En total hi van assistir 20 persones i es va aprovar la memòria del curs passat i es va elaborar el Pla de treball del curs 2021-22. El lloc escollit per fer-la va ser local de l’Esplai Bitxus, a Vil·la Flora, Canet de Mar.
Un dels punts que es va decidir durant l’AGO va ser dur a terme aquest curs la Tropicalitza’t, la Trobada General del sector, que s’havia de celebrar el 2020 però va quedar postposada. El sector té moltes ganes de tornar-se a trobar, fer coneixença, pinya i cohesió entre esplais i monis. També volen donar un espai de trobada pels grups de joves, la Decap, i continuar fent formacions en el marc de la Santa Pinya. Per tot això, els esplais del sector es van comprometre a participar activament en les comissions per tal de tirar endavant les diferents activitats del curs.

 

El Vallès Occidental vota una nova EGS a l’AGO del sector del nou curs

El Sector Vallès Occidental ha celebrat, el passat dimecres 20 d’octubre, l’Assemblea General Ordinària (AGO) del sector al local de l’Esplai Clupi, a Cerdanyola del Vallès.

En aquesta assemblea hi van participar 15 monis de 8 esplais diferents (l’Eixam, La Fera, Gatzara, Bonaire, Pica-Roca, Clupi, La Flama i El Piolet) i es van aprovar la Memòria del curs passat 2020/21 i el Pla de Treball per aquest nou curs 2021/22, que incorpora una nova activitat, els Tres Turons, en què els esplais del sector pujaran tres muntanyes diferents de la comarca en un mateix dia. A més, van aprovar la incorporació d’objectius de sector centrats en enfortir la participació infantil en les activitats de sector i recuperar la cohesió entre monis amb la tornada a la presencialitat. 

A nivell de l’EGS, el Pau Camero ha finalitzat el seu mandat i s’incorpora una nova EGS, la Núria Ramon, exmonitora de l’esplai La Fera, que ha estat votada per unanimitat a l’assemblea.