L’edició d’enguany de l’Escola d’Esplac comptarà amb les col·laboracions de les editorials Tigre de Paper, Descontrol i Pol·len Edicions i entitats com l’Escola Popular de Manresa, la PAHC Bages i Versembrant 

El cap de setmana del 13 i 14 d’abril ens trobarem a Manresa per parlar d’anticapitalisme i esplai. Tindrem espais per reflexionar sobre com el sistema capitalista és present a cada racó de les nostres vides i quin paper tenim els esplais davant d’aquesta realitat.

Ho farem amb la col·laboració amb diversos col·lectius que us presentem a continuació:

Escola Popular de Manresa

L’Escola Popular de Manresa es farà càrrec de la ponència Eduquem en l’anticapitalisme: Pedagogia crítica, popular i emancipadora. Són un espai d’educació popular autogestionat. Construeixen dia a dia una tasca comunitària a través d’un model educatiu transformador i participatiu basat en l’horitzontalitat tant en les relacions com en la presa de decisions. Enfoquen l’acompanyament als infants i joves des d’una mirada crítica i emancipadora on a partir de dinàmiques i del joc aprenen col·lectivament i generen vincles cap a la construcció d’un món nou.

PAHC Bages

El taller Espais dignes: Parlem d’habitatge i de locals serà a càrrec de La PAHC Bages. La Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme del Bages es va formar l’any 2012 a causa de la greu situació en matèria d’habitatge a la seva comarca. “Ens organitzem perquè el capitalisme mercantilitza els nostres drets, per defensar els nostres habitatges i per tenir una vida digna.” Treballen des de l’empoderament i l’assessorament  col·lectiu per qualsevol casuística d’habitatge.

Versembrant

Finalment, Versembrant té l’ecàrrec de realitzar el taller L’art al servei de la crítica. Són una escola popular itinerant; un projecte que pretén fomentar la consciència crítica del jovent mitjançant l’art urbà i el hip-hop. Aspiren a posar l’estètica al servei de la crítica en un procés creatiu del qual els protagonistes són aquells qui creant i repensant el seu entorn s’autotransformen en el procés.

A banda, en aquesta Escola d’Esplac podrem comptar amb la presència de tres editorials que ens presentaran alguns dels seus llibres que tracten l’anticapitalisme. Els llibres estaran a la disposició de totes i tots els participants, creant un espai obert de comentari i descoberta de nous títols

Tigre de Paper

L’editorial Tigre de paper, nascuda l’any 2011 compta amb més de 100 obres editades, les quals contribueixen a desenvolupar el pensament crític, teixir identitat col·lectiva i enriquir l’àmbit literari en llengua catalana. Enfronten la cultura del consum i del mercat per construir cultura popular i creixen amb la ferma voluntat que els seus llibres puguin ser una porta d’entrada al pensament i la consciència crítica per a tots els lectors de ment desperta. D’aquesta manera pretenen fer del paper un tigre de cultura popular.

Descontrol

Descontrol són una editorial alhora que una impremta. Els seus llibres representen els esforços d’edició i publicació de tot allò que intueixen que contribuirà a les barricades de la memòria història, la transformació i la revolució social. Publiquen la veu d’autores afins, alhora que cerquen nous i vells referents. Amb la voluntat que la cultura estigui a l’abast de tothom, que faci obrir els ulls a la gent sobre com és el món on vivim, aporten tant des de l’edició com des del món de la impressió.

Pol·len Edicions

I la última de les col·laboracions és de la mà de Pol·len edicions., amb qui Esplac va editar el conte I tu, què fas dissabte? L’aventura d’anar a l’esplai.  Són una editorial independent i cooperativa especialitzada en l’ecoedició de llibres de pensament crític per a l’acció transformadora. “Amb els nostres llibres volem contribuir a la pol·linització social, és a dir, a la difusió d’idees crítiques, a la generació de debat, a l’extensió del coneixement, i a la transformació de la societat.” Van néixer l’any 2011 i el 2014 es van constituir com a cooperativa editorial. Comparteixen llibres que valen la pena ser llegits, que ens facin repensar les nostres realitats i entorns i que desitgen que puguin generar petits o grans canvis.

Ara que ja saps qui participarà a l’Escola d’Esplac encara tens més ganes de participar-hi, oi? No t’ho pensis, només queden 5 dies d’inscripcions!

Si ets moni ho pots fer a través de l’Era > Personal > Activitats i si ets sòcia o externa, responent aquest formulari.