Redacció: Raimon Goberna, Secretari General de l’Escola Lliure el Sol

Anar amb tenda és cosa de nens, o de nenes. I també de joves, que no tenen diners i així poden viatjar. Bé, potser també d’excursionistes i d’alpinistes i altres il·luminats, ecologistes… Però en definitiva, quatre gats. Quatre, que voldrien que la natura sempre fos igual que ahir. Tant maca com és amb un bon bloc d’apartaments al davant, o amb unes pilones d’una pista d’esquí a mig fer, amb un pàrquing o un bar! Realment, que algú destini esforços a això és tota una demostració d’ingenuïtat.

Doncs bé, l’Escola El Sol vol contribuir a aquesta ingenuïtat, impulsant encara més el model del Campament com l’eina bàsica per a fer les activitats d’estiu als esplais i agrupaments. Perquè anar de Campament és molt més que anar en tenda. Anar a un terreny, enmig de la muntanya, a prop de la natura, sense res que ens doni pistes del que hem de fer, havent-ho de decidir tot, fent-ho entre tots. Els campaments expressen una forma de vida, que parteix de la idea que el nostre entorn es pot construir d’una forma diferent, no només basada en el turisme massificat.

I heus aquí la proposta: un cap de setmana, a Guardiola de Berguedà, en tenda, amb persones de diferents esplais, agrupaments i potser d’algun casal. Dos dies amb un formador/a de l’escola, de l’equip de treball de Medi Ambient i Excursionisme, que us ajudarà a:

  • Saber dissenyar i preparar un campament d’estiu.
  • Conèixer els elements que el configuren, per tal que sigui habitable i funcional.
  • Aprendre els aspectes de seguretat i gestió d’emergències que cal tenir presents.
  • Definir l’activitat pedagògica en el marc del Campament.

És una formació nova que de ben segur us facilitarà la feina de preparació de la vostra activitat d’estiu. Us hi podeu inscriure a través del web de l’escola. Com en qualsevol altre curs, Esplac contribueix a que el cost de la formació sigui més reduït per als membres dels esplais.