En dues setmanes, infants, joves i monitors i monitores de 52 esplais d’Esplac es trobaran a Llagostera per l’Esplaiada, la Trobada General d’Esplais Catalans que es celebra a la localitat gironina el 24, 25 i 26 d’abril. Ahir es van tancar inscripcions i ja tenim dades definitives: som més de 1.900 infants i 600 monitors i monitores apuntades! En total, més de 2.500 persones ompliran els carrers de Llagostera d’activitats, jocs i energia, 800 persones més que la darrera Trobada General de 2012, celebrada a Ripoll, i récord de participants de totes les trobades celebrades per Esplac.

Els monis de cada sector geogràfic ja han preparat activitats i dinàmiques per grups d’edat per a l’Esplaiada. A més, el diumenge 26 d’abril, els infants i joves dels esplais faran rúes pel carrer i acabaran en un gran acte reivindicatiu a la plaça de Catalunya de Llagostera. Allà, es llegirà un manifest elaborat pels mateixos nens i nenes recordant què no poden fer i reivindicant allò que volen fer. De fet, ja van explicar-nos tots aquells drets que no tenen i que volen exercir en aquest vídeo. Tot seguit, el grup Xiula interpretarà la cançó de l’Esplaiada, Tenim veu.

El repte d’aquesta Esplaiada és, doncs, reivindicar la participació infantil i juvenil com a eix, motor i horitzó de la trobada, alhora que fem visible el nostre model d’esplai i el nostre projecte educatiu, on apliquem la participació activa i democràtica dels infants cada dia.

Trobareu la resta d’informació al web de l’Esplaiada! #tenimveu