550 persones participen a la Trobada General i la Trobada Jove

El cap de setmana del 5 i 6 de Març Rubí i Granollers es van omplir d’infants i joves de diferents esplais del Vallès, que celebraven al Trobada General del Sector i la Trobada Jove, respectivament.

A Rubí hi van assistir 400 infants i els seus monis de 8 esplais diferents i van estar realitzant activitats per grups d’edat durant tot el dissabte, amb l’objectiu de conèixer-se i cohesionar-se amb la resta d’esplais. Els participants van dormir en tres escoles públiques de Rubí i gràcies als i les monis alliberats/des es van poder cobrir les necessitats logístiques de la trobada.

El diumenge al matí va tenir lloc l’acte conjunt, que consistia en una votació on els infants expressaven quines mancances creuen que tenen els seus respectius municipis. Les demandes que més van sortir per a tots els municipis van ser retirar els cartells de “prohibit jugar a pilota” de les places, menys contaminació, menys violència, refugis per als sirians, més espais per a fer trobades i espais per a conviure amb els animals.

El recull d’aquestes demandes es presentarà als diversos ajuntaments corresponents a cada esplai, donant veu als infants en la construcció i transformació del seu entorn més proper.

A la Trobada Jove de Granollers, hi van participar 140 joves i els seus monis, i l’activitat principal van ser les formacions del dissabte a la tarda. Els i les joves es van poder formar en educació emocional, política a l’esplai, diversitat sexual, bullying i xarxes socials, i alcohol i drogues. Les formacions van ser molt ben valorades pels participants.

A més a més, el diumenge al matí es van realitzar diversos tallers que els mateixos joves havien proposat, i vàries activitats de cohesió.

Enguany les dues trobades han arribat a rècords de participació, i, malgrat ens veurem obligats a estudiar nous formats que en facilitin la logística, esperem que segueixin creixent!