Durant el curs, la comissió Reduint Petjada ha pogut treballar diferents recursos per als esplais, disponibles ara al Banc de Recursos

En aquesta notícia us presentem alguns dels recursos que des de la Comissió Reduint Petjada d’Esplac hem pogut generar durant aquest passat curs i que proposem per al treball sobre consum responsable, autosuficiència, sobirania alimentària, responsabilitat ambiental i economia social i solidària a l’esplai.

Podràs descarregar-te aquests documents escrivint els títols a l’apartat de Cerca del Banc de Recursos.

No acaparis energia

Hem dissenyat una activitat per adolescents i joves que els facilitarà la reflexió sobre el consumisme energètic i la contextualització del seu nivell socio-econòmic i la relació d’aquest amb el consum.

Tallers d’autosuficiència

Recull dels tallers fets durant la Monifesta’t sobre autosuficiència, que podeu realitzar amb els vostres equips de monis o amb els grups d’infants i joves de l’Esplai. És una bona manera d’introduir a l’esplai, d’una manera pràctica, el concepte d’autosuficiència.

Sobirania alimentària

Us presentem una proposta de que podem fer als esplais amb el nostre equip de monis i una segona part amb recursos documentals, llibres, revistes, botiques, webs i apps.

Alternatives de consum social i solidari pels esplais

El sector Vallès ens ofereix els recursos que van generar a la seva Formació sobre Economia Social i Solidària del sector amb llistats de productors i proveïdors als quals els esplais podem accedir per emmarcar el consum que realitzem en alternatives de l’economia social i solidària.