Cròniques de la dinàmica als sectors

A les reunions de sector realitzades durant el mes de març vam començar a posar el fil a l’agulla al treball per al proper 20N, el Dia Universal dels Drets dels Infants. Alguns sectors, com Barcelonès-Nord, Bages-Bergedà i Vallès, vam debatre al voltant de preguntes com treballem els drets a l’esplai? Perquè són importants? Com els reivindiquem? Perquè és important fer-ho?

Més enllà de fer una introspecció sobre el treball dels esplais i assumir que, de manera transversal i continuada vetllem per defensar-los, ens vam adonar d’alguns als que no donem importància ja que els donem per fets, com tenir dret a un nom i nacionalitat. És important conscienciar als propis infants i joves sobre els seus drets i el d’altres infants arreu del món, tasca que hem de treballar al llarg de tot el curs.

Mentre comencem a plantejar-nos què podrem fer el proper 20 de novembre, a nivell d’esplai, de sector i d’Esplais Catalans, recordem que el Joc de taula «Tirant pel dret» ens pot servir per treballar els drets humans i dels infants. El podem trobar al Banc de Recursos i demanar-lo en préstec!

Tota la informació extreta en aquestes reunions de sector es treballarà al Gran Comitè del mes de maig, d’on esperem surtin idees i propostes reivindicatives de cara al 20N. Mentrestant, us refresquem una noticia amb recursos per treballar els drets dels infants, de manera transversal i durant tot l’any. I acompanyar-ho amb els articles de reflexió al voltant de tota aquesta temàtica al Monogràfic sobre Drets dels Infants del Somesplai.

Us convidem a fer difusió de les activitats que a l’esplai i/o al sector fem al voltant dels Drets dels Infants a través dels hastags #tenimveu i #tenimdrets a les xarxes socials!