Aquest cap de setmana sortirem al carrer per celebrar el Dia Universal dels Drets dels Infants

Esplais Catalans som un associació laica i progressista en què treballem dia a dia per la sensibilització i la promoció dels drets dels infants. Enfoquem l’educació dels nens i nenes des d’una perspectiva integral que inclou, tant el coneixement dels propis drets i responsabilitats, com les habilitats i actituds necessàries per construir una societat més justa i igualitària. Busquem una transformació social que sorgeixi de la participació de tots i totes. També dels infants, que sens dubte tenen veu i tenen drets!

És per això que, amb motiu del Dia Universal dels Drets dels Infants (dilluns 20 de novembre), aquest cap de setmana realitzarem diverses activitats des dels sectors per reivindicar els drets dels nens i nenes de tot el món:

  • Sector Penedès, Garraf i Anoia

Quedarem aquest dissabte a les 9.30 h a la plaça de les Neus de Vilanova i la Geltrú i durant el matí durem a terme diverses activitats per grups d’edat relacionades amb els drets dels infants. Després de dinar, ens trobarem amb les famílies al parc de Baixa Mar per fer de manera conjunta una pancarta, i un cop acabat el berenar, ens manifestarem totes juntes en contra del bloqueig de les subvencions i farem amb una acte reivindicatiu final amb altres entitats de Vilanova. Esperem una participació de 250 persones entre infants, monitors i famílies!

  • Sector Baix Llobregat

Ens trobarem aquest dissabte a les 10 h al parc de la Infanta de Cornellà, on amb els més petits dels esplais (fins als 12 anys) farem activitats centrades en la identitat personal. Després de dinar, s’afegiran a la trobada els nens i nenes d’ESO i Batxillerat i hi haurà una actuació d’Ambaukatunàbia, i tot seguit, realitzarem una performance com a manifest dels drets dels infants, juntament amb el berenar. A continuació, amb els grans treballarem la participació dels infants i joves en la democràcia actual a partir de jocs i dinàmiques. Farem nit a les instal·lacions de l’escola Abat Oliva i diumenge al matí farem tallers varis.

  • Sector Osona-Ripollès

Ens reunirem aquest dissabte a les 11.30 h davant dels camps de futbol de Folgueroles. Començarem la jornada amb una excursió conjunta pels entorns del poble i un bon dinar. A la tarda ens separarem per grups d’edat i cadascun treballarà uns quants drets dels infants. Finalment, elaborarem una sèrie de pancartes i ens farem una foto tots junts!

  • Sector Bages-Berguedà

Quedarem aquest dissabte a les 10.30 h a la plaça de la Porxada de Manresa, però després ens dividirem per grups i ens repartirem per diverses places de la ciutat per fer activitats. A la tarda, els més petits aniran al pati del Casino i els joves, al casal la Kampana. Al vespre farem tots junts un puzle dels drets dels infants i celebrarem un correfoc. També farem un vídeo de tot plegat per poder recordar el dia sempre més!

  • Sector Barcelona

Ens trobarem el dissabte 25 de novembre a les 10.30 h a la plaça Ramon Torres Casanova de Sants. Al matí farem deu activitats relacionades amb 10 drets dels infants en un format de gimcana flexible. I a la tarda, ens dividirem en petits i grans i treballarem la temàtica del dia a partir d’escenes de pel·lícules (petits) i de notícies reals (grans) en què es vulneren els drets dels nens i nenes. També organitzarem taules rodones que restaran obertes als joves del barri i d’altres entitats de la ciutat.