El passat dissabte 22 d’Abril, 26 persones de 9 esplais diferents ens vam trobar per reflexionar sobre el paper de l’educació emocional als esplais.

Vam començar a les 10 del matí al Casal de Joves Can Ricart del Poblenou amb una taula rodona formada per tres ponents.

En Roger Puig, monitor del SCV el Clot i formador de l’Escola Lliure el Sol, va parlar-nos de la importància de tenir temps per nosaltres mateixos, ja que “com més em treballo a mi, millor està el món. Les emocions ens ajuden a llegir i interpretar el món i la nostra realitat”.

Seguidament la Sandra Merino ens va explicar com podem tenir cura de nosaltres quan estem dins d’un grup. Els equips són un ecosistema que es troba en equilibri, on cada una de les persones que en forma part hi té un paper per alguna raó. El que ens calés descobrir el perquè de cadascun dels papers, per poder entendre quines són les necessitats del grup.

Finalment, després d’una petita pausa, la Berta Juanet va enfocar la seva xerrada al treball amb infants i joves de l’esplai. L’acompanyament que els i les monis fem als infants en les seves emocions no són activitats que s’hagin de preparar en assemblees, sinó, que són moments espontanis que sorgeixen en el dia a dia. Així doncs, sense un treball emocional propi és molt complicat entendre la dificultat que hi ha darrere d’un infant, ja que s’ha d’empatitzar amb les persones per entendre el que els hi està passant.

En conjunt va ser un matí molt intens, on el temps jugava en contra nostra. De cara a properes edicions es planteja la possibilitat que la jornada sigui d’un dia sencer, arran de la demanada dels assistents en les seves valoracions.