El passat diumenge 9 de febrer es van celebrar les primeres Jornades Dissidents a l’espai veïnal Calàbria 66, organitzades per la Comissió de Gèneres i Sexualitats Diverses i Dissidents (GSDD). Van ser tot un èxit!

La comi de Gèneres i Sexualitats Diverses i Dissidents d’Esplac, formada fa dos anys, ha organitzat aquest diumenge 9 de febrer les seves primeres jornades des que s’ha constituït com a comissió. La temàtica escollida va ser perspectiva trans*, per poder donar veu a aquestes persones i oferir un espai on visibilitzar aquesta realitat i poder formar a monitores i sòcies per tal que siguin capaces d’educar de forma més transinclusiva.
Durant al matí, després d’una breu introducció als conceptes de sexe, gènere, orientació sexual…, es van realitzar tres rallers: transfòbia i capacitisme a càrrec del Leo; taller drag a càrrec de Las Marikarmen (Victòria i Contamina) i el taller sobre privilegis i realitats trans* a càrrec de la Martí i el Zoe.
_

Fotografia feta amb un mòbil al mirall on surten 10 persones disfressades amb perruques, vesits, faldilles, barrets i maquillatge!

Per dinar, l’esplai Totikap de Sant Antoni van oferir un arròs amb verdures, com a part d’una campanya econòmica pròpia de l’esplai. Després, va venir la sorpresa del dia: recital de poesia trans* a càrrec del Bruno, la Cristina (guitarra), i que va ser traduït simultàniament a la llengua de signes.
Finalment, a la tarda, es van dur a terme dos tallers sobre acompanyament a infants trans* i l’altre més encarat a joves trans*. Per tancar les jornades, cada participant va escriure un titular o frase sobre el que més li havia agradat, après o sorprès. Es van pensar, també, activitats específiques
per cada grup d’edat. La comi GSDD les recollirà en un document i crearà un recurs pels esplais i caus.
La comi valora molt positivament les jornades i continua l’any amb més ganes que mai de continuar transformant l’entorn per fer-lo més lliure i segur per totes les persones. Vol donar les gràcies a totes les talleristes i ponents per venir a les jornades i fer-les possibles. També, agrair a tota la gent que va assistir-hi com a participant!
Si tu també vols formar part d’aquesta comissió, recorda que la pròxima reunió es farà el dia 12 de març a l’espai Calàbria 66. Us animem molt fort a compartir aquests espais amb la resta de companyes!
_

Fotografia on surten dues persones amb un micròfon al davant fent la ponència introductòria a les jornades. Veiem també unes quantes persones del públic. Fotografia general de les jornades on veiem tot l'espai ple de cadires amb les assistents i al fons, a l'escenari, dues persones amb un micròfon fent la xerrada inagural.