“Els monitors i monitores som joves voluntaris que eduquem i volem reivindicar-ho. En aquesta trobada debatrem i reflexionarem per millorar la nostra tasca i el projecte educatiu dels esplais.”

Esplais Catalans presenta la Monifesta’t, la seva trobada de monitors i monitores que se celebrarà durant aquest cap de setmana a Vila-seca.

Durant l’acte de presentació Raimon Carreras, president d’Esplais Catalans, ha explicat els reptes d’aquesta gran trobada que aplegarà a més de 600 joves monitors i monitores d’esplais d’arreu de Catalunya. Per una banda, la Monifesta’t tindrà un objectiu formatiu en què aprofundirem en la revisió del projecte educatiu dels esplais. S’hi realitzaran 26 formacions en les quals volem compartir què fem els esplais sobre diversos temes i identificar nous reptes.

D’altra banda, la Monifesta’t serà també el moment de reivindicar l’important paper educatiu dels monitors i monitores dels esplais. És per això que el diumenge farem una acció per fer-nos visibles i explicar a la ciutadania què fem, qui som i com som els monitors i monitores d’Esplais Catalans. Tal i com ha explicat Raimon Carreras, el lideratge dels esplais recau en els monitors i monitores, “herois quotidians” que destinen el seu temps lliure a la tasca educativa de l’esplai i a organitzar l’associació. L’últim estudi de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia sobre la realitat dels Esplais Catalans, destacava les més de 7 hores setmanals de mitjana que un monitor o una monitora dedica a l’esplai voluntàriament, que suposen un total de 365 hores anuals de voluntariat. Segons aquest estudi, el PIB ocult que s’obtindria de remunerar les activitats ordinàries que realitzen els esplais seria de més de 4,8 milions d’euros anuals. Aquestes són xifres que posen de manifest la gran dedicació i la importància de la tasca dels monitors i les monitores en termes econòmics i que creiem que cal fer visible.

El programa de la Monifesta’t també inclou, la nit de dissabte, una part festiva amb un concert obert a tota la població amb la banda Bossonaya i l’Esplac Soundclash, un concurs de grups DJ’s formats per monitors i monitores d’Esplais Catalans.

Promoure la participació de tots els esplais en el disseny de la trobada ha estat també un dels objectius principals d’Esplais Catalans. En aquest sentit, els esplais del Sector Camp de Tarragona han tingut una especial implicació en la organització. Tal i com ha remarcat en Joan Albert Besora, monitor de l’esplai La Grapadora de Tarragona, “la Monifesta’t ha implicat a tots els esplais d’Esplac. S’han rebut propostes de tots els esplais i sectors i creiem que té sentit. Cada moni d’esplai ha de sentir que forma part de la Monifesta’t”. La Laia Espina, membre de l’Equip General del Sector, ha posat èmfasi en la importància d’aquesta trobada com a reforç pels esplais d’aquest territori “el sector Camp de Tarragona té poc més d’un any i tenim ganes de créixer”.

Josep Toquero, Regidor de Relacions Ciutadanes, Cultura i Dinamització Laboral de l’Ajuntament de Vila-seca, ha tancat l’acte de presentació posant de manifest el suport de l’Ajuntament a la trobada, així com a la important tasca dels esplais. Ha afirmat, “els esplais són molt importants per a la cohesió social. Que hi hagi moviments com aquests ajuda a millorar la societat”, “a Vila-seca estem molt contents de poder acollir una gran activitat com és la Monifesta’t”.

Convocatòria de premsa durant la Monifesta’t
Convoquem a la premsa durant l’acció reivindicativa sobre el paper dels monitors i monitores, el diumenge 27 a les 13h, a la Rambla de Catalunya de Vila-seca. Preguem confirmar assistència.

Contacte
Eva Sanahuja (Cap de comunicació) – comunicacio@esplac.cat
Telèfon 6665748 06 – 933026103