Ahir, 16 d’abril, es va celebrar la roda de premsa de presentació de l’Esplaiada a Llagostera, amb la presència de Raimon Carreras, president d’Esplais Catalans, Sergi Miquel, regidor de joventut de l’Ajuntament, i Toni Pardo i Cristina Prunellmonitores de l’esplai Papu-Tisores de la localitat. A l’acte es van explicar les activitats i els objectius de la principal trobada d’Esplac, que enguany assoleix un récord de participació històric: més de 2500 persones, 1900 infants i joves i 600 monitors i monitores de 52 esplais es trobaran a Llagostera per fer activitats plegats (800 participants més que a la darrera Trobada fa 3 anys a Ripoll).

El tema central de l’Esplaiada serà la reivindicació dels drets dels infants i la participació infantil. Així ho ha remarcat el president de l’associació, Raimon Carreras, que va recordar que “la participació activa és l’eix principal del nostre model d’esplai”. Carreras també va remarcar que “els infants han de poder no només opinar, sinó decidir, actuar i prendre responsabilitats, i a l’Esplaiada, com cada dissabte a l’esplai defensem aquest model de participació activa”. El president d’Esplac va presentar també el programa d’activitats, que inclou activitats de coneixença, dinàmiques per grups d’edat i un gran acte reivindicatiu de diumenge 26. Va remarcar també que “l’Esplaiada no és un acte de consum, sinó que està feta a partir de la participació i l’organització de monitors i monitores”.

Tot seguit, Sergi Miquel, regidor de Joventut de Llagostera, va destacar la predisposició del govern municipal a recolzar la trobada. “Quan ens van contactar per a què acollíssim l’Esplaiada a Llagostera, no vam dubtar-ho. Creiem en el model de transformació social que defensa Esplais Catalans i ens posem a la seva disposició durant aquest cap de setmana per donar tot el suport que calgui”, va afirmar Miquel.

Finalment, van prendre la paraula Toni Pardo i Cristina Prunell, monitors de l’Esplai Papu-Tisores de Llagostera i amfitrions i coorganitzadors de la trobada. Per a ells, l’Esplaiada “és un moment molt especial i estem molt motivades, ja que és un acte que ens permet conèixer altres esplais i altres realitats i maneres de fer. Ens permet intercanviar experiències”. A més, van recordar que és una oportunitat pels esplais de Girona, que ens els últims mesos han organitzat diverses trobades d’infants i monitors/es. Esplais Catalans compta actualment amb 3 esplais a les comarques gironines: el Papu-Tisores, la Teranyina (Amer) i el Kamono (Vilablareix).