Un any més, les IX Jornades de Lleure i Feminismes (l’espai de trobada entre l’associacionisme educatiu i els moviments feministes) són tot un èxit! Enguany sobre la salut i les cures en perspectiva de gènere en l’associacionisme educatiu

El passat cap de setmana, 26 i 27 d’octubre, van tenir lloc les IX Jornades de Lleure i Feminismes, un espai de trobada entre l’associacionisme d’educació en el lleure (o associacionisme educatiu) i el moviment feminista i LGBTIQ.

Les Jornades es celebren anualment, creant un espai que neix de la necessitat d’algunes entitats d’afrontar la qüestió sexista, a conseqüència d’una anàlisi prèvia: també a les associacions educatives es reprodueixen rols, dinàmiques i formes de relació sexistes. Enguany, donada la situació extraordinària que s’està vivint a Catalunya durant les últimes setmanes, les entitats organitzadores (Escola Lliure El Sol, Escoltes Catalans, Casals de Joves i Esplais Catalans) van decidir buscar la manera per tal que les persones participants de les Jornades poguessin assistir a la mobilització convocada per dissabte a la tarda.

Va ser un cap de setmana ple de tallers, taules rodones i debats entorn de la salut i les cures dins el món de l’associacionisme educatiu: salut sexual, responsabilitat afectiva i col·lectivització de les cures, perspectiva autista, drogues i gènere, cures a les organitzacions socials, tallers de compreses de tela, autodefensa, etc. Amb la participació de diferents entitats, talleristes i ponències com LaFede, Zinteta, Mandràgores, Vulvatrip, Autisme present, Elena G. Ruiz, i moltíssimes més!

A més a més, la nit de dissabte va acabar amb un cinefòrum amb les directores de “El Fil Rosa”, i la jornada de diumenge va finalitzar amb una fira d’entitats i un vermut musical obert a tothom (a càrrec de Remolatxa), tot seguit d’un dinar popular!

Ara caldrà introduir allò après a les jornades en el nostre dia a dia dins del món associatiu i esperar a les jornades de l’any que ve! Si voleu seguir de ben aprop les activitats d’aquest any i totes les novetats de les jornades vinents, podeu seguir les seves xarxes socials (Instagram i Facebook – @lleureifeminismes, Twitter – @JLLiFeminismes) per saber-ne més i estar ben pendents!