Cada cop queda menys per l’esperada Monifesta’t 2019, que es celebrarà el dia 29, 30 i 31 de març al Vendrell. Estigueu atentes i atents que la setmana que ve (dilluns 14 de gener) s’obriran les inscripcions!


Què és la Monifesta’t?

La Monifesta’t és la trobada general de monis d’Esplac, en què fem formacions, activitats i festa! Es duu a terme generalment cada tres anys i està organitzada per les mateixes monitores i monitors participants.

La Monifesta’t es planteja com un moment important en la consciència col·lectiva del conjunt de monis dels esplais i com un espai on poder aprendre, en el sentit més ampli de la paraula, no només tècniques i coneixements, sinó també saber aprendre de l’experiència de la companya o company i contagiar-nos l’alegria que ens ha d’acompanyar per aconseguir l’objectiu de ser una mica més feliços, per poder fer més feliços als altres.

.

Com serà la Monifesta’t 2019?

Enguany, la trobada serà de tres dies plens d’activitats, formacions i festa! Concretament els dies 29, 30 i 31 de març de 2019, al Vendrell. Girarà entorn el lema “Perseguim utopies, construïm el món que volem!“, perquè els monis perseguim una societat millor. És per això que ens dediquem a transformar i a transformar-nos: som agents actius del canvi. Les monis que formem els esplais no ens conformem amb la societat on vivim: volem deixar el món millor del que l’hem trobat i és a través de l’esperit vivencial, de les excursions, els campaments i les activitats, que canviem el nostre entorn proper i la nostra manera de percebre el món i de relacionar-nos-hi. Aprenem fent, i de cada experiència n’extraiem nou coneixement. Ho fem juntes: treballant en equip, compartint, creixent, estimant-nos i gaudint.

L’educació és l’eina més potent que tenim per canviar el món i des de l’esplai ho podem aconseguir perquè tenim les ganes, la voluntat, els infants, la joventut i les famílies per fer-ho.

I per tot això, en aquesta edició partim d’aquest lema i visió, per omplir El Vendrell d’aprenentatge i transformació!

.

Com hi puc participar?

Pots participar-hi tant si ets moni com si formes part d’Esplac (sòcia, exmoni, dirigent…):

  • Si ets moni: les inscripcions s’obriran la setmana que ve a través de l’Era. 
  • Si no ets moni: pots formar part de l’equip d’organització! Les inscripcions s’obriran també pròximament.

En qualsevol cas, pots formar part dels grups de treball: ambientació (ideació i decoració dels diferents espais), acte unitari (planificació de l’acte conjunt reivindicatiu que es realitzarà el diumenge al matí) i intercanvis entre els esplais (creació de dinàmiques i espais que facilitin l’intercanvi d’idees, experiències, etc. entre les monitores). Si vols participar-hi, hauràs d’enviar un missatge a organitzacio@esplac.cat

Com seran les inscripcions? 

Si ets moni, has d’estar alerta a l’hora d’apuntar-te a cada taller o formació, n’hi ha molts a la vegada, no et facis un embolic! Mira detalladament cada taller i a quina hora es farà. A més, com abans t’hi apuntis, tindràs més probabilitats de tenir plaça al taller que més t’interessi! També, tingues en compte que aquest primer període d’inscripcions serà més barat que a partir del febrer!

No t’ho perdis! Entre totes i tots farem que sigui una Monifesta’t memorable!