Aquest cap de setmana passat, els dies 6 i 7 d’octubre, el sector Bages-Berguedà, conegut per la seva fixació per la faràndula, va estar força ocupat ja que vam gaudir de la Trobada de Monitores i AGO de sector més multitudinària dels últims anys.

Vam quedar dissabte a les 9h del matí a Casserres, a l’esplai Xiruques del Roc de la Mel. A l’arribar, unes més d’hora i les altres més tard, vam començar amb jocs de coneixença per així iniciar les formacions de diversitat cultural, prevenció del bullying i coeducació amb els motors escalfats. Podem resumir aquestes quatre hores com intenses, reflexives i plenes d’enriquiment gràcies a compartir i posar en comú. Com de bé va, tenir espais per poder col·lectivitzar!

Per seguir en la línia, cal destacar que al sector Bages-Berguedà també ens sabem cuidar i posar les cures al centre. És per això que dos companys de l’esplai el GEPS, Bernat i Guillem, ens van cuinar dues paelles: una de mar i muntanya i una altra de vegeteriana. Una gran manera de començar el curs fent caliu i llepant-nos els dits. Gràcies, cuiners!

Un cop amb la panxa ben plena i amb les energies carregades, va arribar el moment més esperat del cap de setmana: l’Assemblea General Ordinària del sector. Hi havia en total 7 esplais amb dret a vot: Vic-Remei, Agrupament Roques Albes, Minuatx, El Cep, GEPS, Merlot i Xiruques de la Mel; i el nouvingut del sector amb una gran motivació: Lairet! Tot i les hores, cal destacar i remarcar que hi va haver una bona implicació general. L’escolta, el respecte i l’entesa van ser-hi presents durant el transcurs de tota l’AGO. I tampoc van faltar-hi la creativitat ni idees noves i diverses per crear nous projectes.

I després de la feina ben feta, què millor que una mica de faràndula? Dividits en cinc grups diferents, el show va començar. Vam transformar-nos en cuineres, nedadores, castelleres, executives i ciclistes. Cada grup tenia un objectiu diferent que havia d’assolir durant el transcurs del sopar: des de discursos surrealistes fins a balls sincronitzats passant per fer desaparèixer el menjar.

Quan el show comença, després no hi ha qui ens aturi. Música, beures i bon rotllo. La nit va ser només la màxima expressió del que vam viure durant tot el dia. Plena de balls, rialles i la fundació de “comis extra-oficials”. No hi ha res com ajuntar monitores implicades i motivades per crear un clima distès i carregat de bones vibracions.

Però com tota bona nit, arriba el matí. Va arribar l’hora de recollir i endreçar el local, l’hora dels “a reveure” o “fins la pròxima reunió” i l’hora de tornar a casa plenes de noves vivències i amb les piles carregades amb el sector.

Un agraïment general a tot el Bages-Berguedà i sobretot a l’esplai Xiruques de la Mel, per la confiança en cedir l’esplai per a poder celebrar aquest cap de setmana. Això no ha fet res més que començar.

Salut i faràndula!
Bages-Berguedà lolololoo!