El sector Bages, Berguedà i la Cerdanya arrenca el curs amb un dissabte complet a Sant Salvador de Guardiola, amb l’AGO del Sector com a activitat principal.

Com ja és tradició en els últims anys, el Sector Bages Berguedà i la Cerdanya (BBC) ha començat el curs amb una trobada de monis per planificar el curs, formar-se i cohesionar les monitores i els monitors del sector. La jornada va començar a les 10 del matí, amb dos espais simultanis de formació i debat. Un d’ells el va impartir l’Anna Gassó, que va generar un espai per reflexionar sobre com el capitalisme afecta la realitat dels esplais. Paral·lelament, l’equip d’EGS del sector va dinamitzar uns debats al votant de la salut mental, els hàbits i el poder transformatiu dels esplais. 

A la tarda va ser el torn de les reunions, amb la Reunió de Sector i l’Assemblea General Ordinària (AGO) de Sector. A més a més de repassar els temes d’actualitat a Esplac, a l’AGO es va aprovar el Pla de Treball i el Calendari d’aquest curs 23-24, amb debats interessants respecte com planificar les activitats al sector i la importància de prioritzar esforços en èpoques on la disponibilitat de forces no és tan alta. Hi van assistir una quarantena de monitores i monitors de 7 esplais diferents.

El dia va concloure amb un magnífic sopar cuinat per exEGS i exmonis, que van fer un deliciós arròs amb verduretes. Per acabar d’arrodonir-ho, el grup bagenc Declivi va posar la cirereta amb un concert ben energètic. Així doncs, el sector arrenca un nou curs, amb unes quantes activitats per fer i moltes ganes de tirar-lo endavant!