Els passats 28, 29 i 30 de setembre el Sector Barcelona va marxar a Vilassar de Dalt per començar el curs celebrant el CIM! En total van participar a les formacions un total de 6 esplais i més de 50 premonitors i premonitores!

Des de fa anys, el Sector Barcelona organitza el seu propi Curs d’Iniciació al Monitoratge on totes les premonis que formen part del sector hi estan convidades per començar l’etapa de formació que requereix el fet de pujar a monitora d’un esplai.

Aquest any vam marxar 6 esplais: l’Esplai SCV-El Clot, l’Esplai Xiroc, l’Esplai Kasperle, l’Esplai GMM, l’Esplai Espurna i l’Esplai Espurna de Gràcia. Érem un total de 52 premonis i 15 formadores d’aquests esplais, a part de formadores d’altres esplais que també hi van participar.Ens vam allotjar a l’espai cívic Les Escoles de Vilassar de Dalt, a Can Pons, un lloc situat només a 25 minuts en bus de Barcelona, amb un munt de sales molt adequades per fer formacions i un terreny de sorra al voltant de la casa; amb lavabos, pissarres, aixetes, fonts, neveres, microones, sofàs, coixins, i fins i tot un futbolín! Vam estar-hi molt còmodes i molt contentes de l’espai que havíem escollit per realitzar aquest CIM, ja que ens el va cedir l’Ajuntament de Vilassar i per tant, només vam haver de pagar el transport i el menjar.

Com que vam marxar divendres a la tarda vam dividir el cap de setmana de la següent manera: a les 22h de divendres vam fer la primera formació, la de “Jocs”, que durava dues hores, i a partir de les 00h vam treure dues guitarres i ens vam prendre la nit amb molta tranquil·litat, ja que al matí següent havíem d’estar tant premos com formadores llestes per fer les formacions! Dissabte ens vam llevar per esmorzar a les 9:15h, i a les 10h va començar la primera tanda de formacions:Què és l’esplai?” i “Pedagogia”. Aquestes van durar quatre hores (amb una pausa al mig) i a les 14:30 vam començar a dinar. A partir de les 16:30h, vam començar la segona tanda de formacions: “Què és l’esplai?”, “Pedagogia” i “Organització”, que va durar fins les 20.30h i vam sopar totes juntes un altre cop. Aquest any, vam convidar a tres persones de l’EquiCo perquè ens vinguessin a visitar i, després de sopar, a explicar a les premos qui eren, què feien i com funcionava ESPLAC!

A partir de les 00h vam muntar una festeta sana amb un altaveu que vam parar a les 3 de la matinada per anar a dormir. Al matí de diumenge, va començar la última tanda de formacions a les 10:30h: “Pedagogia” i “Organització”. Després d’això, vam netejar la casa, vam dinar (una amanida de llenties preparada amb molt d’amor per les formadores) i vam valorar el cap de setmana.

Dimecres 10 d’octubre vam quedar les formadores per valorar el CIM i despedir-nos, amb molta pena ja que estem orgulloses de la feina que vam fer i sobretot, perquè ens ho vam passar d’allò més bé!

Esperem que el CIM de l’any que ve ho peti tant com el d’aques