Els passats 27, 28 i 29 de setembre, algunes participants del Sector Barcelona van marxar a Hostalets de Pierola per començar el curs amb el CIM. En total hi van participar 6 esplais i 40 joves i premonitores!

Des de ja fa uns quants anys, els esplais del Sector Barcelona organitzen el seu propi CIM (Curs d’Iniciació al Monitoratge) en el qual les joves i premonitores dels diferents esplais participants tenen l’oportunitat de començar una etapa de formació que compta amb l’objectiu principal d’obtenir aquells conceptes bàsics i necessaris per a la seva futura entrada a l’equip de monitores del seu esplai.

Aquest any hi han participat 6 esplais: l’Esplai SCV el Clot, l’Esplai Kasperle, l’Esplai GMM, l’Esplai Turons, l’Esplai Isard-Flor de Neu i l’Esplai Totikap. Amb un total de 14 formadores (de les quals 12 eren dels esplais participants i 2 EGS del sector) i 40 premonitores d’aquests esplais.
Durant els tres dies que va durar el CIM ens vam allotjar a l’alberg Can Roviralta, que es troba ubicat al poble d’Hostalets de Pierola, a la comarca de l’Anoia. Aquesta instal·lació forma part del centre d’interpretació i restauració Paleontològica (CRIP) i algunes de les participants van poder descobrir algunes troballes del jaciment del Miocè i poder observar l’estructura òssia del primer primat que es va posar dret a Europa.

Pel que fa a l’alberg, disposava d’unes instal·lacions molt adequades, ja que hi havia moltes sales amb cadires i taules. També hi havia espais oberts en els quals la tranquil·litat era present. A més, l’alberg va cedir microones i neveres per tal de poder escalfar o mantenir el menjar. Les i els participants es van sentir molt cuidades i a gust, gràcies a la recepció de la persona de l’alberg i a tot l’entorn que l’envoltava. I això es va anar demostrant durant els tres dies.

Ja al tren van començar a conèixer-se una mica entre totes les premonis, encara que hi havia dos grups en horaris diferents. Les formadores van repartir uns paperets que els indicaven quin personatge eren i havien de trobar el seu trio o parella amb la qual farien el camí des de l’estació de ferrocarrils (Piera) fins a l’alberg. Un cop allà es va realitzar una sèrie de dinàmiques per tal d’anar començant la cohesió mentre s’esperava que arribessin les participants del segon torn. Ja a la nit, va començar la primera formació de jocs, que va durar fins a la 1, i després es va continuar la cohesió compartint experiències i riures amb totes.