Els esplais del Maresme es formen sobre relleu a l’esplai, amb la Santa Pinya, i fan l’AGO de sector al local de l’Esplai La Tribu, a Mataró. 

Pel ja tradicional nom de “Santa Pinya” és com el Sector Maresme coneix les seves trobades de formació. El passat diumenge 16 d’octubre, just amb l’arrencada de curs, 25 monitores i monitors de 5 esplais diferents van formar-se en el relleu a l’entitat. Aquesta formació, impartida per l’Escola Lliure El Sol, la va acollir l’esplai La Tribu de Mataró.

La jornada no va acabar amb la formació de matí, sinó que va comptar amb un dinar posterior per agafar forces per la celebració de l’Assemblea General Ordinària (AGO) del sector que es duria a terme a la tarda. Així doncs, les monis van poder aprofitar l’espai de cuina que hi ha al local de La Tribu per tal de preparar els seus menjars i fer el primer àpat conjunt del curs. Durant el dinar les diferents membres del sector van poder conèixer-se una mica més i fer cohesió.

Un cop fet el dinar, a primera hora de la tarda, amb la incorporació de dos membres de l’Equip de Coordinació (Equico), va començar l’assemblea. Els esplais van treballar la creació del Pla de Treball del curs 2022-23, així com també van escollir el que serà el flamant nou Equip General de Sector (EGS), format per la Laura Monsonís, en Marc Punsola i en Pau Cumplido. A més a més, també es van decidir noves comissions i grups de treball. Aquest curs el sector té per objectius la celebració de la Tropicalitza’t!, la Trobada General del Sector que aplegarà tots els grups d’infants i joves dels esplais del Maresme. D’altra banda, també es faran noves edicions de la Santa Pinya, la Trobada de Monis, un Curs d’Iniciació al Monitoratge (CIM), entre d’altres.

El Sector Maresme agafa embranzida per assolir els seus objectius i accions i seguir sent el sector més lliure i tropical d’Esplac!