Aquest passat 11 i 12 de maig, es va realitzar el primer CIM (Curs d’Iniciació al Monitoratge) del Sector Ripollès-Osona-Moianès! Els i les joves del sector van passar un cap de setmana a Seva, on van poder conèixer les assistents dels altres esplais i participar en vàries formacions.

El CIM va començar el dissabte al matí amb una formació molt dinàmica sobre jocs que ens va servir per trencar una mica el gel. Un cop acabada la formació, ja sent migdia i aprofitant el bon dia que feia, vam dinar tots junts asseguts en rotllana a la gespa de fora. Havent dinat hi va haver una estona lliure que alguns van utilitzar per conèixer-se una mica més, o d’altres per fer la migdiada al sol!

A la tarda es va realitzar una formació en la qual vam qüestionar-nos perquè volíem ser monitores i quins eren els valors més importants per nosaltres a l’hora de ser una bona monitora. A més, vam debatre sobre com i perquè s’ha de preparar i avaluar una activitat, i vam preparar dues activitats per fer després durant el vespre.

Després, acabada ja la formació, vam sopar tots junts i vam realitzar les dues activitats que havíem preparat: El “pitxi” amb rols, i “el cercle”, un joc en el que cadascú tenia un paper i entre tots s’havia de decidir democràticament quin era el següent personatge en quedar eliminat fins que quedés un únic supervivent.

Per tancar el dia, abans d’anar a dormir vam fer una dinàmica de cohesió que ens havien preparat les monis amb la que ens vam apropar una mica més les uns amb les altres. L’endemà ens vam despertar a ritme de Pupil·les i Roba estesa i, un cop esmorzats, va començar la última formació del cap de setmana. Aquest cop la formació va tractar els rols en l’equip de monitors.

Abans de dinar, vam realitzar unes dinàmiques per valorar el funcionament del cap de setmana així com les formacions: El CIM es va valorar molt positivament, tant per les formacions que es van considerar molt útils i gens avorrides, com per la cohesió amb les participants dels altres esplais.
Finalment, vam dinar tots junts i ja vam donar per acabat el CIM!