Tot i que aquest any ens hem hagut de quedar a casa en confinament totes les vacances de primavera, alguns esplais d’Esplac no han volgut quedar-se de braços plegats i han fet campaments, colònies i rutes virtuals!

La setmana passada eren les vacances de primavera però, per la situació actual de confinament pel COVID-19, no es van poder fer els campaments, colònies i rutes que els esplais havien preparat.

Malgrat la situació, alguns esplais no es van quedar de braços plegats i… van crear alternatives virtuals!

Alguns dels esplais són, per exemple, l’esplai Farfalla (Terrassa) del Sector Vallès Occidental, que ja porten totes aquestes setmanes de confinament fent dinàmiques i reptes diaris per xarxes socials, van decidir que ja que no podien fer la ruta que havien preparat per aquestes vacances farien que els dies fossin igualment especials. Per això, van fer la maleta, uns mots encreuats, van buscar coordenades, fotos imitant que estaven de ruta, una cursa de recollir el sac, una petita gimcana per casa, videotrucades de tot el grup d’infants i monis… diferents activitats per fer sentir als infants i joves que estaven de ruta i que l’esplai no s’atura! A més a més, van riure molt veient què es volien emportar les noves monis de ruta!

Al Sector Ripollès, Osona i Moianès, l’esplai El Creixent (Folgueroles) també ha estat fent reptes diàris amb temàtica setmanal: la setmana de la volta al món, setmana de la màquina del temps, setmana de les emocions i la setmana de les colònies… En aquesta última no volien quedar-se sense una de les activitats més esperades de tot el curs i, per sentir què estaven de colònies i mantenir l’energia de l’esplai, van proposar reptes com ensenyar què era el que els hi feia més il·lusió als infants de les colònies, portar el fulard posat durant els tres dies, dormir amb el sac, menjar amb la carmanyola, etc. A més a més, han descobert que el grup d’infants Novilunis (el grup de petites) és molt “fiestero” perquè l’activitat que més ganes tenien de fer era la discoteca de la segona nit de colònies!

Són molts els esplais que també van fer aquesta setmana passada alternatives per sentir que les colònies, campaments i rutes de primavera no s’havien cancel·lat del tot. Estigueu ben atents i atentes a les seves xarxes socials, allà podreu veure quins reptes diaris han fet i estan fent, i quines activitats més originals van crear com a alternativa a les vacances de primavera!