El passat 11 de desembre Esplais Catalans signàvem el Compromís Ciutadà per a la Sostenibilitat 2012-2022. El Compromís 22 representa la continuïtat de l’Agenda XXI, de la qual segur heu sentit a parlar a la vostra ciutat. Igual que el seu predecessor, aquest document està dividit en 10 grans temes dels quals se’n desprenen 10 línies d’acció. En essència representa una declaració d’intencions de totes les persones i entitats signants, que marca cap a on volem anar els propers 10 anys en matèria ambiental. Esplais Catlans vam participar dels debats previs a través de la Comissió Reduint Petjada on vàrem fer especial èmfasi en els temes d’educació. Sobretot insistint en què no es deixessin de banda a les entitats de lleure al parlar d’educació no formal.

Com deièm abans, aquest Compromís representa una voluntat de fer. Per tant, si aquestes línies de treball no son traduïdes en accions concretes existeix el perill de que quedin en no res. Aquí és on pren força el projecte que des de la Reduint Petjada hem preparat per aquest curs. Recollint #lenergiadelesplai de l’Esplaiada recuperem als esplaiar@s per donar nom al projecte, “El Llibre de l’Esplaier@ verd”. L’objectiu del projecte es poder tenir en un recurs accessible el per què fem i cal fer educació ambiental a l’esplai, bones pràctiques i experiències d’esplais, a més d’un decàleg sobre com ser un bon esplai verd. El primer pas és recollir, a través d’una petita enquesta, tota aquesta informació per tenir una imatge global de la realitat dels esplais. Això també ens ajudarà a la Comissió, a fer-vos un assessorament més personalitzat i respondre millor a les demandes dels esplais. Així doncs, us demanem que dediqueu 10 minuts del vostre preuat temps a respondre les preguntes que hem preparat.

Aprofitem l’oportunitat per recordar que si us interessen els temes ambientals, si teniu ganes de participar a la Reduint Petjada, o simplement si sentiu curiositat per conèixer que fem no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres (projectes@esplac.cat), us rebrem amb els braços oberts.

I recordeu, els petits canvis…