Des d’Esplais Catalans manifestem el nostre suport a la comunitat educativa de les Illes Balears

Manifestem el nostre suport a la comunitat educativa de les Illes Balears davant la situació de vaga indefinida convocada per organitzacions de mestres i professorat de les escoles contra la política educativa i lingüística del govern balear.

Des d’Esplais Catalans, com a organització educativa compromesa amb una educació pública i de qualitat volem mostrar el nostre rebuig a una reforma sense precedents que significa un augment de les taxes en un 5%, la gairebé desaparició de les beques de menjador i transport, reducció del suport als infants amb necessitats educatives especials, un augment de les ràtios, reducció del professorat interí i la imposició del Tractament Integral de Llengües que arracona i desactiva la immersió lingüística en català a les aules.

Agressions al sistema educatiu com aquesta, es produeixin on es produeixin, ens afecten a tota la comunitat educativa i és per això també que donem suport públic al manifest del Comitè de Suport amb la Vaga Indefinida de Docents a les Illes.

Al tractar-se d’una vaga indefinida, l’Assemblea de Docents de les Illes Balears ha creat una caixa de resistència per tal de poder fer front a les possibles despeses generades per o durant la vaga indefinida i/o ajudar a aquells i aquelles docents que passin per necessitats econòmiques en motiu de la reducció salarial que comporta una vaga indefinida. Aquesta caixa de resistència està oberta a qualsevol aportació, tant personal com d’activitats col·lectives que puguin ajudar a contribuir economicament.

El número de compte és a Caixa Colonya, a nom de l’Obra Cultural Balear: 2056-0009-74-4102003418