El passat 10 i 11 de novembre les monitores del Sector Barcelona vam realitzar la Trobada de Monitores del 2018.

A principis del 2018 vam realitzar un referèndum sobre si es volia realitzar la trobada en un poble o en una casa, i finalment va guanyar casa de colònies. La casa de colònies de Mogent va ser l’escollida per a què més de 200 monitores gaudissin d’un cap de setmana de formació i xerinola.

Vam arribar havent dinat, i moltes després de fer esplai als nostres barris. A la tarda vam gaudir d’unes brillants formacions sobre diversos temes que es troben a l’ordre del dia dels esplais, les assemblees i les monitores. Entremig vam berenar un magnífic banquet preparat per l’esplai Matinada-Pòrtics Després vam sopar mentre tothom esperava el gran moment de la trobada. LES OBRES. Amb una mica de retard van començar les obres, on cada esplai representava com va aconseguir dominar el Sector i Esplac l’any 2100. Ens vam fer un fart de riure. Un cop acabades les obres, van venir els DJ’s més famosos de la ciutat per amenitzar la nit. L’endemà al matí, amb moltes lleganyes als ulls, vam gaudir del bon dia que feia a Mollet, amb un bon esmorzar a càrrec de l’esplai Matinada-Pòrtics. Posteriorment, i aquest cop gràcies a l’esplai Kasperle, vam degustar un Cus-Cus amb verduretes digne del restaurant “El Bulli”. I finalment vam tornar a la nostra estimada ciutat per descansar i recuperar l’energia evacuada amb formacions, balls, obres, i…(+18).

Cal destacar dos aspectes que van succeir durant la trobada. Un que durant la nit, vam disposar de Punt Lila per evitar, i gestionar possibles agressions sexistes, cosa que es va valorar molt positivament, ja que hem de ser exemple del que prediquem, i perquè volem unes festes lliures de qualsevol agressió o acte de discriminació. I per altra banda, abans de la trobada vam fer pedagogia als esplais i monitores sobre la brutícia generada i els excessos. Durant la nit vam fer algun moment de recollida per evitar que quedés tot per l’endemà. I l’endemà al matí vam fer una neteja final que va valer la felicitació de l’home de la casa, cosa que n’estem molt orgulloses, ja que últimament rebíem escridassades, vetos i males cares. El Lòpez de Plats Bruts ens va ensenyar que…O RECICLEM, O EMBRUTEM!! Esperem que totes les monitores s’enduguessin un gran record de la Trobada de Monis i puguem seguir gaudint d’aquesta trobada molts anys més!!!!