Membres de l’EGS, futuribles EGS i monis motivades van participar de la tancada, que també es va poder seguir en streaming

El cap de setmana del 28 i 29 de Maig els EGS i motivats i motivades del Baix ens varem reunir en un format novedós pel nostre sector, una tancada de cap de setmana (de divendres nit a dissabte nit). La idea d’aquesta tancada era treballar aquells temes tant feixucs que són importants i que requereixen més concentració i debat. El nostre objectiu era convida els futurs i futures EGSs (i els i les que encara tenen dubtes) i persones interessades en mirar i treballar diferents documents d’ESPLAC. Finalment varem ser 10 persones. En aquesta tancada es va revisar el Reglament de Regim Intern, els Estatuts i varem crear propostes pel Pla de Treball de 2017 d’ESPLAC. La idea era crear un espai amè i distingit i per aquest motiu es va decidir fer la tancada.

El Divendres al vespre, quan varem arribar, varem fer una mica de vesprada i varem parlar del paper del EGS, de les seves funcions i les seves responsabilitats. Es va traslladar tot el que s’havia treballat durant el curs en el Gran Comitè i es van resoldre molts dubtes. Mentre sopàvem varem seguir resolen dubtes sobre el funcionament i organització del Gran Comitè, maneres de fer d’altres EGSs, realitats d’altres sectors…

Dissabte el matí, després d’un esmorzar contundent per agafar energia es va començar a treballar el Reglament de Regim Intern i els Estatuts. Es va allargar fins després de dinar. Però es varen treure moltes conclusions i moltes propostes.

La valoració general va ser molt positiva i els participants varem estar molt actius i participatius. L’EGS varem tenir un paper més secundari, resolen dubtes, preparant el dinar… la feina la varen fer els monis i mones.

Després de dinar, varem prepararà el pla de treball d’Esplac. Es va fer de manera més dinàmica per tal de renovar les energies. Varem realitzar un DAFO d’ESPLAC i arrel de les amenaces, fortaleses, oportunitats i debilitats varem extreure les propostes pel pla de treball del 2017. A més a més, també varem parlar de com presentar als esplais tota la documentació i com treballar-la per tal que es generi un debat participatiu i enriquidor.

Durant l’Assemblea de Sector molts monis i mones es van mostrar motivats a participar de la tancada però per falta de disponibilitat horària o de feina no podien venir. D’aquesta manera, es va donar l’opció de seguir la tancada de manera telemàtica. La tancada es podia seguir en directe i les persones interessades, podien connectar-se i participar de la tancada o escriure en el xat. Va ser una solució molt original i seguint la línia del Baix que aposta per les vies telemàtiques i les xarxes. El final de la tancada van participar 3 persones de manera on-line.

En conclusió, una experiència molt positiva i molt contentes amb la feina i el resultat. Segurament el nostre sector es plantejarà fer aquest format per treballar en el futur!