Esplais Catalans ens hem adherit al manifest “Tancarem el CIE de Barcelona” impulsat per SOS Racisme

Us animem a participar a les mobilitzacions que s’estan preparant per mostrar el rebuig de les catalanes i els catalans davant l’existència dels CIE i les vulneracions que allà s’hi donen:
  • Divendres 17 d’octubre, 19h: MÍTING PIULADA (100 veus contra el CIE) a Cotxeres de Sants.
  • Dissabte 18 d’octubre, tarda: ENCERCLAR el CIE.
Al web tancaremelcie.cat trobareu tota la informació de la campanya, més detalls sobre les mobilitzacions i podreu adherir-vos individualment o en el nom del vostre esplai  o associació al manifest que compartim tot seguit.
Manifest 
Nosaltres, associacions, ciutadanes i ciutadans de Catalunya, hem decidit tancar el Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de Barcelona.
No entenem ni acceptem l’existència de llocs on es poden retenir, fins a dos mesos, persones que no han comès cap delicte, sinó tan sols una falta administrativa, i fer-ho amb menys garanties que en una presó. Un espai on es vulneren de forma sistemàtica els Drets Humans, un lloc on ningú va poder evitar que persones com tu -el Jonathan, l’Idrissa, el Mohamed i l’Alik-, hi perdessin la vida o decidissin posar-hi fi.
El CIE és un espai totalment opac, al qual les organitzacions i institucions que vetllen pels Drets humans no poden accedir ni exercir cap control, on els abusos i les agressions per part dels policies a les persones retingudes són freqüents, i on no es garanteix el dret a la tutela judicial per tal de poder denunciar aquestes situacions.
Tot això passa al CIE de Barcelona però també a la resta de CIEs de l’Estat espanyol. I és per això que no els volem, ni aquí ni enlloc. L’existència d’un CIE a Barcelona suposa un dramàtic retrocés en el compliment dels Drets humans a la nostra ciutat i al nostre país: efectivament, els CIEs són incompatibles amb els Drets humans i amb la igualtat de les persones, i són totalment impensables en un nou model de país.
Hi ha moltes més raons per tancar el CIE de Barcelona, però una sola de les anteriors ja és suficient per fer-ho.
Per Vergonya!
Per Justícia!
Per Dignitat!
No volem ser-ne còmplices.