El passat divendres 1 de febrer, la nau 69 de Can Batlló va acollir la taula rodona que organitza anualment la revista Som Esplai d’Esplac amb un total d’una quarantena de participants.

El tema d’aquest any va ser Música i contes a l’esplai: sembrem ideologia? Aquest espai de debat el van organitzar les persones que formen part del grup de treball que gestiona la revista del Som Esplai, amb la participicació de Júlia Prunés, escriptora de literatura infantil, Noè Rivas, músic i pedagog i Airald Mallafré, monitor de l’Esplai l’Agrupa, com a ponents d’aquesta darrera edició. Des de la seva experiència dins del món de l’educació, sobretot dins l’associacionisme educatiu, van poder compartir les seves vivències i oferir el seu punt de vista sobre les preguntes que van formular les i els assistents durant l’acte.

Júlia Prunés va inaugurar l’acte llegint un conte que havia escrit. Tot seguit i, al llarg de les dues hores que va durar l’esdeveniment, es van debatre temes relacionats amb la difusió dels valors a l’esplai, la participació dels infants i joves als cançoners i l’adaptació de les cançons tradicionals als nous temps, entre d’altres.

En acabar la taula rodona es va dur a terme una dinàmica on les persones assistents es dividien en grups i escrivien un titular en forma de piulada. En moltes d’aquestes reflexions es va destacar que era necessària la participació de totes i tots en la construcció dels valors de l’esplai, però cal que aquesta participació sigui real, sinó només es creen castells de fum.

A la fi de l’acte, Noè Rivas va compartir amb nosaltres una cançó d’origen maorí que requeria l’ajut de tothom. Una cançó que agrupava totes les nostres veus, on la melodia érem nosaltres i la percussió el nostre cos.

I què ens depararà el pròxim any? Ja ho anireu descobrint. Mentrestant, perquè l’espera se us faci més amena us compartim les fotografies de l’acte aquí!