El passat divendres de 8 novembre a la tarda es va realitzar la Taula Rodona de Gestió de Conflictes als grups d’infants i joves a l’Espai Jove la Fontana.

La Taula Rodona va ser a càrrec d’en Fermín Rodríguez i va comptar amb la participació d’unes 30 monitores d’Esplac que van poder aprofundir en com es desenvolupen els conflictes als grups d’infants i adolescents i quines estratègies podem fer servir per tal de prevenir-los i gestionar-los. Conceptes com educació en la cultura de la pau, context social, sobreprotecció… són uns dels molts al voltant dels quals es va reflexionar, així com de quina manera podem arribar a fer prescindible l’educador per tal que l’infant i jove esdevingui autònom i pugui gestionar els conflictes amb els que es va trobant.

La jornada també va comptar amb les intervencions i preguntes de les assistents, explicant casos que es troben en els seus esplais i compartint com des de l’educació en el lleure tenim l’oportunitat d’abordar els conflictes des d’una mirada més àmplia i espais de confiança i segurs.

Per acabar les assistents van poder endur-se un llibret amb les infografies de conflictes entre infants així com un berenar que va fer de cloenda de la jornada. D’aquesta manera el Projecte de Gestió de Conflictes, va donar per finalitzat el seu recorregut amb l’objectiu assolit de veure els conflictes, no com a problemes, sinó com a oportunitats d’aprenentatge i creixement.