La taula rodona ha estat una oportunitat per debatre entorn les limitacions i potencialitats d’educar en espais okupats.

El dijous 25 d’abril es va dur a terme la taula rodona sobre Esplais i Okupació, organitzada pel projecte Locals. L’esdeveniment va acollir més d’una vintena de persones que es van apropar a l’espai okupat de l’Antiga Massana a participar del debat.

La temàtica escollida pel grup motor del projecte Locals respon a la problemàtica dels locals que cada cop afecta a més esplais. Així va quedar palès amb les intervencions de diferents esplais, que van posar en comú les seves respectives situacions i les possibilitats que exploren, d’entre d’altres l’okupació.

La jornada de debat va engegar amb les ponències de l’Antiga Massana, l’Escoleta Popular de Sants i l’esplai Espurna de Gràcia. Els diferents projectes van explicar el seu funcionament i la implicació que té cadascun d’ells respecte a l’educació i l’okupació. Per acabar, es va generar un espai de posada en comú i de reflexió col·lectiva.

Aquest espai va servir per recollir les preocupacions i inquietuds dels esplais en la matèria i escoltar el testimoni de diferents organitzacions que demostren la viabilitat d’aquests dos mons. A partir d’aquí, la voluntat del grup motor del projecte Locals és continuar aterrant i treballant aquesta problemàtica en les seves reunions mensuals. Us animem a participar-hi! Aquestes trobades són un espai on buscar solucions per a poder continuar desenvolupant la nostra tasca educativa en unes condicions adequades i uns locals dignes.

okupacio
okupacio