S’acosta la Diada Universal dels Drets dels Infants… Ja coneixes totes les activitats i jocs que tenim a Esplac per treballar els drets amb els infants i joves a l’esplai?

La celebració de la Diada Universal dels Drets dels Infants del 20 de novembre és una bona ocasió per donar a conèixer als nostres barris o pobles la tasca dels esplais i promocionar encara més els drets dels infants, però el treball i la pràctica real es duu a terme dia a dia durant tot l’any, com a acció transversal del projecte educatiu. Enguany, des d’Esplac i des dels Sectors hem treballat per a què les diades siguin el màxim de participatives possibles i que els infants en siguin els grans protagonistes.

Com a pilar del nostre projecte educatiu, doncs, des d’Esplac hem anat elaborant durant els últims anys una sèrie de recursos per treballar els drets amb els infants, perquè siguin ells mateixos qui els coneguin i els puguin reivindicar. A més, els esplais també han anat nodrint el Banc de Recursos amb nombroses activitats per a totes les edats.

A continuació teniu una selecció dels recursos i activitats que podeu fer servir per treballar explícitament els drets dels infants a l’esplai.

Recursos en préstec

Joc de taula «Tirant pel dret», per treballar els drets humans i dels infants

Activitats al banc de recursos

Cursa de relleus a l’arbre dels drets

Els invisibles s’apropen

Gimcana dels drets dels infants (de 12 a 14 anys)

Gimcana dels drets dels infants (de 4 a 8 anys)

L’educació sota l’ocupació

La capsa dels secrets, quins no hem de guardar?

Pallassades sense drets

Quan no hi ha dret… Què fem?

Titanic

Un tren anomenat dretrail

Collage sobre el treball infantil

Conferència intergal·làctica

Concurs passadrets

Els drets del conill

I no oblideu que també teniu a la vostra disposicó el nou Decàleg de Participació Infantil “Dret a participar!”, que aprofundeix explícitament en el dret a la participació.